"Bijeli" na Grobniku

Nogometni praznik u Mavrincima: Danas prijateljski susret Grobničana i Rijeke, nastupit će i Gorgon

Ivan Volarić

Foto D. Škomrlj

Foto D. Škomrlj



Nogometaši »Rijeke« današnjom (18 sati) utakmicom protiv »Grobničana« u Mavrincima uveličat će Bartoju, dan Općine Čavle i zaštitnika crkve u Cerniku – svetoga Bartola.


Dolazak »bijelih« na Grobnik oduvijek se smatrao svojevrsnim nogometnim praznikom i prilikom da se napune tribine, a ovoga puta taj ogled nosi sobom još nekoliko posebnosti. »Rijeka« dolazi na Mavrince nakon još jedne pobjede na Poljudu i kao lider Prve HNL, a dočekat će je »Grobničan« ojačan s nekolicinom bivših istaknutih igrača »Rijeke« poput Ahmada Sharbinija (još uvijek je prvi strijelac Rijeke od osamostaljenja), Siniše Linića, Kristijana Čavala (radi kao trener u Rijekinom omladinskom pogonu) ili Dražena Pilčića.


Nedostaju još samo Sandro Klić i Anas Sharbini pa da se u dresu ambicioznog četvrtoligaša okupi najbolje što je grobnički bazen dao hrvatskom nogometu od odlaska Zorana Bana iz »Rijeke« u »Juventus« početkom 90-ih godina.




Ovo će biti prilika i da se navijači još jednom uvjere u kvalitete Austrijanca Alexandera Gorgona koji je u svojem prvom nastupu za »Rijeku« postigao pogodak na prošlotjednoj prijateljskoj utakmici na Hreljinu.