Start nakon blagdana

Nogometaši Rijeke odradili prvi trening u novoj godini: “Bijeli” počeli pripreme na ugodnih “plus šest”

Ivan Volarić

Snimio Vedran KARUZA

Snimio Vedran KARUZA

Prvu utakmicu "bijeli" će odigrati 17. siječnja protiv trećeligaša "Bjelovara" na Rujevici, a do tada se pored reprezentativaca očekuju i najavljena pojačanja na pozicijama prve špice, lijevoga beka i središnjeg stopera



RIJEKA Nešto malo prije 10.30 sati trener “bijelih” Matjaž Kek i njegovi suradnici izveli su na rujevički travnjak 19 igrača i tri vratara. Zubato zimsko sunce donijelo je sobom i dašak topline pa su brojni okupljeni novinari zaključili kako je u zraku barem “plus šest”, odnosno barem onoliko stupnjeva koliko su igrači “Rijeke” stekli bodova prednosti nad “Dinamom” do zimske pauze.


Ionako na terenu nije bilo velikih novosti, igrači su nizali krugove i to odreda lica koja su i najavljena.



Izostali su pored otišlog Mateja Mitrovića (Bešiktaš) reprezentativci, “Kinezi” Prskalo, Mišić i Andrijašević, potom Handžić, Ikić i Vizinger (odlaze u druge sredine), te Nigerijac Ajayi, koji je će kasniti u povratku u Rijeku iz rodnog Benin Cityja zbog problema sa zračnim prometom u većem dijelu Europe.




Od prinova prvi trening odradili su Ajayijev sunarodnjak, 18-godišnji stoper Bamidele Ayodeji, te 21-godišnji lijevi bek pristigao iz trećeligaša “Krka” Nikola Totić.


Prvu utakmicu “bijeli” će odigrati 17. siječnja protiv trećeligaša “Bjelovara” na Rujevici, a do tada se pored reprezentativaca očekuju i najavljena pojačanja na pozicijama prve špice, lijevoga beka i središnjeg stopera.


Poznato je da je s “riječke udice” skliznuo povremeni slovenski reprezentativac, branič Gregor Balažic (29), koji će karijeru nastaviti u ruskom “Uralu”.