Prijateljska utakmica

Nogometaši Rijeke napunili crikveničku mrežu, ali ne i tribine stadiona kraj Dubračine

Denis Frančišković

Zajednička fotografija aktera utakmice u Crikvenici/M. GRACIN

Zajednička fotografija aktera utakmice u Crikvenici/M. GRACIN

 Ovaj put zanimanje za utakmicu bilo je ispod očekivanja. Dijelom i zbog ranog termina, a i zbog utakmica Županijskog kupa u okolici. Bilo kako bilo, Crikveničani se spremaju do kraja godine ugostiti još i Dinamo.



CRIKVENICA Prijateljska nogometna utakmica: Crikvenica – Rijeka 0:5 (0:2). Gradski stadion. Gledatelja: 200. Sudac: Antonio Melnjak (Rijeka). Pomoćnici: Sobol (Hreljin) i Lončarić (Crikvenica). Strijelci: 0:1 Babić (11′), 0:2 Babić (26′), 0:3 Escoval (48′), 0:4 Halilović (54′), 0:5 Iglesias (85′).


CRIKVENICA: Baričević, Brkljača, Preni, Lukarić, Matešković, Alilović, Šarković, Casorella, Buršić, Prpić, Imeraj. Još su igrali: Nikšić, Mazzarolli, Mioč, Njegovan, Krmpotić, Škoro, Mijolović, Svetić, Petrović, Prijić.


RIJEKA: Pandur (od 46′ Nwolokor), Raspopović, Šimić, Escoval (od 60′ Galešić), Mamić, Lepinjica (od 60′ Hodža), Rovis, Halilović (od 60′ Ilinković), Iglesias, Jelavić, Babić (od 60′ Ajanović).




Nakon hrvatske mlade vrste i Hajduka II i nogometaši Rijeke su uz Dubračinu uveličali velik jubilej NK Crikvenica. Stogodišnji sportski ponos Kiraca ugostio je bijele nakon Splićana, a u utakmici sa smanjenom “nogom na gasu” Riječani su rutinski slavili. No, čestitke su zaslužili i domaćini na vrlo dobrom otporu kombiniranoj postavi “bijelih”. Šteta samo što nije bilo više gledatelja. Ovaj put zanimanje za utakmicu bilo je ispod očekivanja. Dijelom i zbog ranog termina, a i zbog utakmica Županijskog kupa u okolici. Bilo kako bilo, Crikveničani se spremaju do kraja godine ugostiti još i Dinamo.


Trener “bijelih” Simon Rožman izveo je momčad kombiniranu od igrača koji nisu previše igrali u posljednje vrijeme te od nekolicine juniora. Na klupi je bilo samo pet izmjena. 


A na travnjaku je u fokusu u uvodnom dijelu susreta bio napadač Babić koji je u 11. minuti napravio pravi mali “dar-mar” i spretno od vratnice gurnuo loptu iza Baričevića. Isti je igrač u 26. minuti ostao sam na drugoj vratnici i lakoćom poentirao.


U nastavku je Escoval zabio s tridesetak metara poluvisokom loptom koja je odskočila ispred domaćeg vratara i završila u kutu mreže te pobrao pljesak, dok su u 54. minuti Jelavić i Halilović lijepo izigrali obranu, a Halilović u ulozi kapetana znalački zakucao loptu u mrežu. Sve je zaokružio Iglesias udarcem iz daljine pet minuta prije kraja – 0:5.