Sukob ispred stadiona

‘Nisu nam dali po vodu, ni na WC’: Talijanska policija suzavcem na riječke navijače, ima i privedenih

Ivan Volarić

Ilustracija NL

Ilustracija NL

Nakon neuspješnih pregovora s policijom onim najvatrenijim navijačima popustili su živci, prema policiji su poletjeli razni predmeti, a ubrzo je stiglo i policijsko pojačanje pa je došlo do incidenata



Uvertira utakmice “Milana” i “Rijeke” ipak nije protekla bez incidenata. Nekoliko sati prije početka utakmice došlo je do sukoba Armade i policije na parkiralištu za gostujuće navijače kraj stadiona “San Siro” u kojem su korišteni i suzavci. Oko tisuću i pol navijača “Rijeke” stiglo je svojim vozilima kraj “San Sira” namjeravajući tamo ostaviti vozila i krenuti gradskim prijevozom prema centru grada, no policija je odlučila zadržati sve navijače do početka utakmice.


– Nisu nam dozvoljavali ni da odemo po vodu ili da odemo negdje obaviti nuždu, jednostavno su nam rekli da moramo biti na tom mjestu do početka utakmice, iako je ostalo još četiri, pet sati vremena. Bilo je u toj masi navijača svakakve populacije, od ultrasa do obitelji s djecom koje su željeli posjetiti centar grada – govori jedan od svjedoka događaja.


Nakon neuspješnih pregovora s policijom onim najvatrenijim navijačima popustili su živci, prema policiji su poletjeli razni predmeti, a ubrzo je stiglo i policijsko pojačanje pa je došlo do incidenata u kojima je policija koristila i suzavce.




Sukob je okončan tako što je skupina onih najratobornijih satjerana u jedan kut parkirališta, a velika većina navijača, koja nije sudjelovala u sukobu, ipak je puštena da krene prema gradskom centru. Jasno je da je dio navijača priveden, no nije još poznato koliko je pripadnika Armade uhićeno.