Rujevica

Nikola Totić i Bernardo Matić: Trudit ćemo se pa neka trener odluči

Ivan Volarić

Foto: Silvano Ježina

Foto: Silvano Ježina

Bernardo i Nikola su pokazali igračke, a prije svega karakterne kvalitete – kaže Ivan Mance



RIJEKA Sama završnica zimskog prijelaznog roka na Rujevici pripala je dvojici igrača koji bi trebali predstavljati zalog vedrije klupske budućnosti što, naravno, ne isključuje mogućnost da se već ovog proljeća ne »ogrebu« za poneku prvoligašku minutu. Lijevi bek Nikola Totić, 21-godišnji Mostarac, potpisao je dvoipolgodišnji ugovor (šest mjeseci »plus« dvije godine), a 22-godišnji Bernardo Matić, sinjski defanzivni veznjak ili stoper, troipolgodišnji ugovor (godinu i pol »plus« dvije godine) s »Rijekom«. Totića su do »Rijeke« dovele kvalitetne partije u dresu trećeligaša »Krka«, a Matić je skrenuo pozornost na sebe igrama u drugoligašu »Zagrebu« s kojim se ove zime rastao uz pomoć HNS-ova Arbitražna suda. Stidljivi dvojac, nenavikao na brojne kamere i diktafone, na presicu je dopratio zamjenik sportskoga direktora Ivan Mance.


– Bernardo i Nikola su bili s nama tijekom cijelih priprema. Pokazali su igračke, a prije svega karakterne kvalitete i drago nam je da su se izborili za svoju šansu u »Rijeci«. Želim im puno sreće, da se nastavi boriti za svoje pozicije i da pokažu da nismo pogriješili njihovim angažmanom – rekao je Mance i prepustio dvojici riječkih prinova.


Veznjak ili stoper


– Drago mi je i sretan sam što sam dio ove momčadi. Nadam se da će biti sve u najboljem redu. Ovo je za mene jedno lijepo iskustvo i veselim se onome što je pred nama – rekao je Matić, a slično dometnuo i godinu dana mlađi Totić.– Drago mi je što sam dobio priliku u »Rijeci«, pokušat ću je iskoristiti na najbolji mogući način. Dobro sam se uklopio u momčad – dometnuo je simpatični Mostarac koji će svoje mjesto u momčadi tražiti u konkurenciji Leonarda Žute na lijevoj strani riječke obrane. Matić je pak stigao na riječke pripreme kao stoper koji može igrati i u veznom redu, a zaključio pripreme kao defanzivni veznjak koji može »zakrpati« poziciju stopera.

– U mlađim uzrasnim kategorijama igrao sam u veznom redu, no u posljednje dvije godine u bivšem klubu igrao sam na poziciji stopera. Trener je valjda prepoznao moje kvalitete u veznom redu. Što mi je draže? Više volim igrati u sredini, da je lopta češće kod mene – rekao je Matić, koji se nije baš u ljubavi rastao sa »Zagrebom« i trenerom-predsjednikom Draženom Medićem.


Napeti dani


– Ne bih sada o tome. Razmišljam samo o »Rijeci« i drago mi je da sam tu. Nadam li se pokojoj minuti ovoga proljeća? Trudit ću se biti što bolji, pa nek’ trener odluči.Totić je, osim »Rijeci«, bio zanimljiv i nekim BiH prvoligašima. Spominjala se »Sloboda« iz Tuzle…– Do mene ta informacija nije došla – govorio je Totić. – Znam samo da sam dobio poziv iz »Rijeke«. Nisam mogao ni zamisliti da će me na pripreme pozvati vodeća momčad Prve HNL. Posljednjih dana Nikoli nije bilo lako jer njegov dolazak u »Rijeku« visio je o koncu… Bivši klubovi iz BiH imali su određena potraživanja. – Posljednjih nekoliko dana su stvarno bili teški za mene… Sve se na kraju dobro završilo i ništa, sada je na meni da radim što bolje i što kvalitetnije i da se pokušam izboriti za svoje mjesto – dodao je Nikola, a zamjenik sportskoga direktora Ivan Mance potvrdio da je prijelazni rok na Rujevici – završio.– Hvala Bogu prijelazni rok je završio. Barem do ljeta… – rekao je Mance.A ljeto će brzo doći…