Komentar Orlanda Rivettija

Ne dirajte Svetog Luku ako Boga znate…

Orlando Rivetti

Arhiva NL

Arhiva NL

Nazdravlje! Gospodo ih Šukerove vlade – otrijeznite se. Pogledajte što se napravili u pet posljednjih godina, od početka mandata. Gusjenica nepovjerenja izrasla je u krokodila... Nitko vam ne vjeruje. Ni kada povučete ispravan potez.



Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza oglasio se priopćenjem na svojim službenim stranicama. Sastanak je održan u posljednji čas, u srijedu, jer već jučer počeo je seminar sudaca u Svetom Martinu na Muri. Prije nije moglo, jer je »Mamićev kurir« i Šukerov glasnogovornik, izvršni direktor HNS-a Damir Vrbanović, zaokupljen ozbiljnijim poslom – sudi mu se u Osijeku!


Šukerova vlada priopćila je odluke za novu sezonu, ali nitko nije, recimo, objasnio zbog čega je smijenjen disciplinski sudac Saša Pavličić-Bekić, jer mu je istekao jednogodišnji mandat, a nije poslan u povijest Josip Brezni, povjerenik za natjecanje već dva desetljeća…


Nevjerojatno je kako Šuker i društvo, koji za sebe misle da su važniji od Plenkovićeve vlade, komuniciraju sa svojim članovima, na tisuće igrača i klubova po cijeloj zemlji. Priopćenjem za medije! Nitko nema hrabrosti stati pred novinare i odgovarati na pitanja koja vjerojatno zanimaju narod. Bježanje od novinara i svijeta nije rješenje. Isključivi su krivci što se osjećaju kao nudisti koji su zalutali u katedralu.




Objavili su na svojim smiješnim stranicama tko će što raditi u sezoni koja počinje za desetak dana, imenovanja na ključnim mjestima, imena i prezimena svih »pijuna«. Jer, tko ne prihvati ulogu lutke o koncu brzo završi karijeru giljotiniranjem. Sada već bivši disciplinski sudac Pavličić išao je tako daleko da se čak osudio pričati o tome da »nije kandidat za predsjednika HNS-a«!


Izvršni direktor s optužnicom, Damir Vrbanović, zadnja je osoba koja može govoriti o – Luki Modriću. Sjede zajedno u sudnici. Ali je HNS u svojem priopćenju upozorio novinare da se ne igraju s vatrom…


»Zabrinjava medijska hajka na našeg kapetana zbog njegova iskaza izrečenog pred sudom u svojstvu svjedoka. HNS u potpunosti vjeruje u vjerodostojnost (op. a. zamislite da nije tako!), iskrenost i poštenje našeg kapetana… Pozivamo medije da ostave nadležnim pravosudnim tijelima da utvrde činjenice. Da prestanu napadati Luku Modrića zato što se njegov iskaz ne uklapa u njihovu unaprijed zacrtanu koncepciju »istine«.


Nazdravlje! Gospodo ih Šukerove vlade – otrijeznite se. Pogledajte što se napravili u pet posljednjih godina, od početka mandata. Gusjenica nepovjerenja izrasla je u krokodila… Nitko vam ne vjeruje. Ni kada povučete ispravan potez.


Luka Modrić je nogometni genijalac, svako ima pravo na mišljenje o njegovim moralnim osobinama. Je li zabludjela ovčica u crkvi Svetog Zdravka ili ipak – utajivač poreza u sprezi s vlastitom punicom, utvrdit će sud. Svi koji nešto znače na kugli zemaljskoj imaju problema s porezom, pa tako i Luka Modrić…


Modrić je saslušan na ODO-u (Općinsko državno odvjetništvo) u Osijeku zbog sumnje da je počinio kazneno djelo davanja lažnog iskaza na suđenju Zdravku Mamiću i ostalim optuženima da su izvlačili novac iz Dinama. Priznao je Luka Modrić da je bio odsutan u školi kada su učili pisati…


Zbog toga u USKOK-u nije pročitao (u dva navrata) svoj iskaz! Poznaje, naime, samo brojke… Tvrdi »Sveti Luka« da mu je savjest čista, jer rekao je istinu. I samo – istinu! Jedna od najupečatljivijih razlika između mačke i laži jeste da mačka ima samo devet života… Presumpcija nevinosti piše na ulaznim vratima Hrvatskog nogometnog saveza. Inače bi trebalo pisati – Remetinec!


Nezapaženo je prošao nastavak suđenja Šukera protiv Brlekovića iz kraja lipnja. SN su donijeli nešto »materijala« s te rasprave. Brleković tvrdi da nikada nije oklevetao Šukera i dodao, kako piše:


– O Šukeru nikad javno nisam govorio, a da sam ga htio oklevetati, rekao bih što mi je o njemu govorio pokojni Dino Pokrovac, da je jedva završio osnovnu školu, i to prva četiri razreda u jednom danu u Doboju.


Hrvatski nogometni savez je zabava u balkanskoj krčmi. Sutra će se pitati odakle toliko nepovjerenja prema ljudima koji su izabrani (?) da kroje sudbinu hrvatskog nogometa. Oni sami sebi ne vjeruju. Znate onu o tri majmuna?