Odgovor na Sammira?

Na Rujevici spremaju bombu: U “Rijeku” stiže bivši napadač Liverpoola?

Ivan Volarić

Sportski direktor Srećko Juričić i njegova desna ruka Ivan Mance u potrazi su za napadačem i veznim igračem



RIJEKA Iako možda žele ostaviti takav dojam, na Rujevici ne sjede prekriženih ruku nakon što su u Dariju Župariću pronašli zamjenu za Mateja Mitrovića. Bivši branič »Pescare« trebao bi ojačati konkurenciju u zadnjoj liniji, a tu sigurno neće biti priči kraj kada je riječ o dovođenju igrača koji bi trebali pomoći momčadi Matjaža Keka da na proljeće nastavi svoj šampionski hod.


Sportski direktor Srećko Juričić i njegova desna ruka Ivan Mance u potrazi su za napadačem i veznim igračem, odgovorima »modrima« na dovođenje Sammira u Maksimir. Poseban naglasak je na prvoj špici, igraču koji bi mogao predstavljati adut iz rukava Matjaža Keka na proljeće. Proteklih tjedana spominjalo se ime Ante Budimira (Sampdoria), pa Roberta Žulja (Grüther Fürth) i Martina Pušića (Midtjylland). Posljednje ime u nizu je itekako zanimljivo. »Rijeci« je navodno ponuđena mogućnost angažamana 27-godišnjeg napadača Davida N’Goga, nekadašnjeg mladog francuskog reprezentativca kamerunskih korijena.


N’Gog je ponikao u redovima PSG-a za čiju prvu momčad je sakupio 18 nastupa uz dva pogotka. Nakon toga je za milijun i pol eura prešao u »Liverpool«. Rafa Benitez u njemu je vidio igrača budućnosti, postepeno ga je uvodio u momčad nerijetko umjesto Fernanda Torresa. U tri sezone provedene na »Anfieldu« sakupio je 94 nastupa, tijekom kojih je postigao 19 golova uz šest asistencija. Vižljasti napadač prodan je nakon toga »Boltonu« za 4,5 milijuna eura odštete. I u dresu »Wanderersa« je sakupio gotovo sto nastupa (91/16 golova), doduše dio toga i u drugoj ligi. Tri nastupa na posudbi u »Swanseu« prethodila su povratku u Francusku.




Konkretnije, N’Gog je odigrao 48 utakmica (10 golova) za »Remis«. Prošloga ljeta otišao je kao slobodan igrač u atenski »Panionios« potpisavši jednogodišnji ugovor, te u šest mjeseci odigrao 15 utakmica i zabio tri gola. Nekada obećavajuća karijera, očito je ušla u slijepu ulicu čim N’Gogovi agenti traže drugi sredinu, očito je da njihovu klijentu treba poticaj da se vrati na zvjezdanu stazu. A kud’ ćeš bolju »odskočnu dasku« od »Rijeke« Matjaža Keka koja je prijašnjih sezona oživjela mnoge zamrle igračke karijere. Pitanje je samo hoće li igrač s pet premijerligaških sezona to prepoznati kao neki njegovi prethodnici.