Potpisan ugovor

Na Rujevici potvrdili: ‘Igor Bišćan je naš novi trener, želimo mu puno uspjeha na klupi Rijeke’

P. N.



Ono što je Novi list jutros prvi javio kao gotovu stvar, dobilo je upravo i službenu potvrdu na stranicama NK Rijeke – Igor Bišćan novi je trener prvoligaša s Rujevice, koji će na tom mjestu nakon pet i pol godina naslijediti Matjaža Keka. 


– Igor Bišćan ostvario je zavidnu igračku karijeru igravši u redovima Dinama, Liverpoola i Panathinaikosa. Ujedno, Bišćan je bio dio Liverpoola koji je u sezoni 2004./2005. osvojio Ligu prvaka, a nosio je i dres hrvatske nogometne reprezentacije. Nakon uspješne igračke, Bišćan je trenersku karijeru počeo u redovima Nogometnog kluba Rudeš s kojim je u svojoj prvoj sezoni osvojio prvo mjesto u Drugoj ligi i odveo momčad u najviši rang. Upravo u toj sezoni odmjerio je snage protiv Rijeke u osmini finala Kupa Hrvatske. Rijeka je slavila 5:3 nakon produžetaka, a Rudeš se uspio vratiti u utakmici nakon zaostatka 0:3. Bišćan je svoj trenerski put nastavio u slovenskoj Olimpiji gdje je brzo ostavio dubok trag osvojivši prošle sezone naslov prvaka i Kup Slovenije. Dio te momčadi bili su i Dario Čanađija i Jason Davidson, nogometaši Rijeke, koji su tu sezonu odigrali na posudbi u Olimpiji. Igoru Bišćanu želimo dobrodošlicu i puno uspjeha na klupi HNK Rijeka, stoji na klupskim stranicama.


Protiv imenovanja Bišćana glas su digli iz KN Armada, pa će biti zanimljivo vidjeti kako će se rasplesti ova situacija. Doznajemo kako se Igor Bišćan spreman ispričati riječkim navijačima za gestu otprije puni dvadesetak godina iz vremena kad je igrao u dresu Dinama.