Strijelac iz prve utakmice

NEKOLIKO SATI DO UTAKMICE Mario Gavranović: ‘Znamo da su i Austrijanci došli po prolaz’

Ivan Volarić

FORMA RASTE – Mario Gavranović  / snimio V. KARUZA

FORMA RASTE – Mario Gavranović / snimio V. KARUZA

 Pokazali smo da smo na Rujevici jako dominantna momčad, ali mi to moramo pokazati na terenu. Atmosfera će nam sigurno pomoći da nas digne psihički i fizički, ali tehniku i taktiku moramo mi na terenu izvesti na najvišoj razini. Znamo da imamo protivnika koji je isto tako kvalitetan i koji dolazi po prolaz, ali ne sumnjam da ćemo biti spremni – rekao je Gavranović.



Mario Gavranović, strijelac iz prve utakmice s »Red Bull Arene«, stigao je na presicu u pratnji Matjaža Keka i ponudio još malo optimizma uoči današnjeg uzvrata.


– Jako sam zadovoljan kako smo ušli u sezonu – govori napadač »bijelih«. – Dižemo našu formu i to je najvažnije. Jako smo motivirani da ponovo odigramo jako dobru utakmicu pred našom publikom. Raduje me da će stadion biti pun i sigurno da ćemo dati sve da bi ponovo izgledali jako dobro i da na kraju ostvarimo cilj koji smo postavili.


Da li ste saznali nešto novo o vašem suparniku nakon prve utakmice?




– Ne, dobro smo ih proučili i ušli smo u utakmicu onako kako smo željeli. Znali smo da će nas pokušati odmah napasti s presingom. Svaki put kada smo uspjeli proći taj njihov početni presing došlo je do situacija u kojima smo dolazili do šansi ili polušansi. Tako će isto biti i u uzvratu. Znamo da nam lopta mora biti malo brža da bi došli do izglednih situacija. Najvažnije da da svaki igrač bude maksimalno koncentriran kako bi mogli odigrati utakmicu onako kako mi želimo.


U Salzburgu se malo pribojavaju atmosfere koja ih očekuje na Rujevici?


– Pokazali smo da smo na Rujevici jako dominantna momčad, ali mi to moramo pokazati na terenu. Atmosfera će nam sigurno pomoći da nas digne psihički i fizički, ali tehniku i taktiku moramo mi na terenu izvesti na najvišoj razini. Znamo da imamo protivnika koji je isto tako kvalitetan i koji dolazi po prolaz, ali ne sumnjam da ćemo biti spremni – rekao je Gavranović.