Bivši branič

Mitrović sprema proslavu dvaju naslova: Rijeka će izdržati do kraja

Dameo Ramić – Kovačić

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Bodovna razlika s polusezone jest smanjena, ali »Rijeka« i dalje igra odlično i mislim da će zadržati to do kraja – kaže Matej Mitrović, stožerni prvotimac »Bešiktaša«, prvoplasirane momčadi turskog prvenstva



ZAGREB Svježe ozljede Vedrana Ćorluke i Šime Vrsaljka, ali i upitan nastup Domagoja Vide, bile su glavnim jučerašnjim temama i među igračima. Nitko pritom ne dvoji da će Hrvatska nastupiti oslabljena, ali isto tako nitko ne dovodi kolektivne ambicije u pitanje. Uz zajedničku želju za oporavkom, svi su složni u onoj »koga nema, bez njega se mora i – može«.


– Nažalost, pogodile su nas te dvije ozljede, ali jasno je da smo mi koji čekamo priliku spremni uletjeti i iskoristiti ju – ne dvoji Matej Mitrović, koji je na okupljanje u hotel »As« stigao u društvu bivših suigrača iz »Rijeke«, Bradarića i Leškovića.Iako upravo Marko Lešković, danas stoper »Dinama«, konkurira za istu poziciju, izglednijom se čini opcija u kojoj će Mitrović umjesto Ćorluke praviti društvo Domagoju Vidi, koji bi ipak trebao biti spreman. Prvenstveno zbog iskustva zajedničkog nastupa dvojice Slavonaca u utakmicama protiv Finske, Kosova i Sjeverne Irske.

– Dobro funkcioniramo, Vida je vrhunski igrač koji me vodi na terenu, tako da u paru s njim nemam problema – kaže Mitrović.


Kakvu utakmicu očekuje u petak?




– Tešku i zahtjevnu. Ukrajina je težak protivnik, znamo da su dobra i kompaktna momčad koju ne treba podcijeniti. Ofenziva im je jaka, imaju par dokazanih igrača koje ćemo morati posebno pričuvati.


Nevezano za reprezentativne teme, snalazi li se Mitrović u Bešiktašu, klubu u koji je zimus prešao iz Rijeke?


– Igram i dajem svoj maksimum. Zadovoljan sam, nadam se da su i poslodavci zadovoljni.


A je li zadovoljan i dojmovima Istanbula?


– Otkad sam tamo nije bilo nikakvih problema. Živi se isto kao i ovdje u Hrvatskoj. Nisam puno obilazio javna mjesta, ali kad poželim prošetati, činim to bez straha.


Strahuje li onda da će njegova »Rijeka« prosuti prednost od četiri boda u borbi za naslov prvaka s Dinamom?


– Razlika s polusezone jest smanjena, ali »Rijeka« i dalje igra odlično i mislim da će zadržati to do kraja.


Dakle, postoji mogućnost da Matej Mitrović proslavi dva naslova prvaka u istoj sezoni. Jedan s »Rijekom«, a drugi s trenutno vodećim »Bešiktašom«?– Odgovorio je – smiješkom.