Dvoboj u ulici pjesnika

Matjaž Kek uoči Rudeša: Pobjedom zaključiti napornu seriju i otići zadovoljni na odmor

Orlando Rivetti

snimio Ivica Tomić

snimio Ivica Tomić

Trening prije putovanja dat će sliku stanja u momčadi, vidjet ćemo koje koliko smo se potrošili u Milanu, tko ima koliko problema s ozljedama. Ali, bez obzira na sve, pobjedom želimo zaključiti napornu seriju utakmicu i otići zadovoljni na odmor.



RIJEKA – Matjaž Kek i četiri novinara, bez kamera… Na programu je utakmica s Rudešom za prvenstvene bodove. Milanska dramatična završnica vrti se još u glavi, život užurbano teče dalje.


– Stigli smo do posljednje utakmice ludog ritma gostovanja prije pauze zbog nastupa reprezentacije. Fizički i mentalno napornu seriju želimo zaključiti pozitivnim rezultatom, pa dan-dva odmoriti glavu i noge. Znali smo što nas čeka, kao što smo svjesni da ćemo u nedjelju navečer imati pred sobom jedan drugi Rudeš u odnosu na onu momčad koja je krenula u prvenstvo. Na oprez i mobilizaciju tjeraju nas njihovi posljednji rezultati, kao i činjenica da imaju nekoliko iskusnih i kvalitetnih pojedinaca. Ni teren nakon što su u petak na njemu igrali Lokomotiva i Slaven neće biti optimalan, ali na to ne možemo utjecati.


Stanje u momčadi?




– Trening prije putovanja dat će sliku stanja u momčadi, vidjet ćemo koje koliko smo se potrošili u Milanu, tko ima koliko problema s ozljedama. Ali, bez obzira na sve, pobjedom želimo zaključiti napornu seriju utakmicu i otići zadovoljni na odmor.


Maleš otpao


Gorgona i Punčeca još neće biti?


– Počeli su tek ulaziti u lagani trening, ali definitivno je za susret s Rudešom otpao Maleš. Prskalo će bit aut jedno vrijeme, posljedica posljednjeg treninga na San Siru. Gavranović je počeo trenirati s dijelom ekipe koja ima malo veće opterećenje u radu. Vidjet ćemo.


Na upit »s klupe« jednog kolege, je li San Siro ostavio psihičke probleme, Kek je na svoj način vratio lopticu…


– Vidjet će to psiholog… Od igrača očekujem samo pozitivne reakcije. Treba ih usmjeriti u pravom smjeru.


Koliko je umor od non-stop igranja, ali i putovanje, utjecati na sastavljanje momčadi za susret u Kranjčevićevoj?


– Nešto možda… Rotacije? Ne, samo ćemo vidjeti tko je najspremniji, spreman odgovoriti zahtjevima teške utakmice protiv Rudeša. Naporan je bio i put, u četiri ujutro u petak došli smo na Rujevicu. Ali sve su to samo slatke brige. Ako želiš tako shvatiti. U protivnom ćeš upasti u probleme… Koncentracija i maksimalan angažman, kao je riječ o susretu s Dinamom ili Hajdukom, da bismo došli do željena rezultata.



Lokomotiva – S. Belupo 0:0


Cibalia – Dinamo 2:5


Hajduk – Inter 2:0


Osijek – Istra 1961, od 17.00 sati


Rudeš – Rijeka, od 19.00 sati


TABLICA


Dinamo 11 9 2 0 28:7 29Rijeka 10 7 1 2 23:7 22Hajduk 11 6 2 3 20:13 20Osijek 10 4 5 1 15:10 17S. Belupo 11 3 4 4 8:11 13Lokomotiva 11 3 3 5 13:16 12Inter 11 3 2 6 13:21 11Cibalia 11 3 0 8 12:27 9Rudeš 10 1 4 5 9:21 7Istra 1961 10 1 3 6 5:13 6


Rudeš je u prošlom kolu još jednom remizirao s Osijekom?


– Kao što sam rekao, nova ekipa u odnos na start sezone, s igračima koji imaju prvoligaško iskustvo. Posljednja dva nastupa pokazala su napredak u igri.


Šutnja


Teren u Kranjčevićevu bit će težak s obzirom na to da se u petak igralo na njemu, kako je moguće igranja sva tri dana na istom travnjaku?


– Valjda oni koji su odgovorni za regularnost natjecanju znaju što rade. Neću opet pametovati o Kranjčevićevoj, o terenima… Opet ću nešto izvaliti. Te šaljem poruku upravi, igračima… Šutjet ću. Pišite što želite. Ekipa je u četvrtak napravila puno dobrih stvari. Ne zanimaju me pojedinačne analize, oni znaju što je bilo dobro, a što nije valjalo. Popravit ćemo u Kranjčevićevoj. Pokazati karakter i odlučnost.


Kritike koje ste uputili igračima?


– Igrače želim usmjeriti da pravi put samopouzdanja i hrabrosti. Trebat će im u životu i u budućim klubovima. Ne uzbuđujem se zbog toga što se možda netko uvrijedio na neku kritiku… Na »glavu ću ići« i da znam da sutra neću biti trener Rijeke. Znao sam u srpnju da će ritam biti težak, opterećenja velika. Ali tko me tada htio slušati… Rekao sam sve igračima u svlačionici, pitajte ih, a vi pišite i analizirajte. Drugi šetaju po Rujevici u kravatama, a ja sam babaroga…


Kada je pitanje o svlačionici prebačeno Puljiću, »druženje« trenera i igrača s novinarima je završeno. Matjaž Kek je u sjajnoj formi. Jamstvo da će Rijeka protiv Rudeša biti maksimalno mobilizirana.