Zadovoljan nakon pobjede

Matjaž Kek: ‘Vidjelo se da nam nedostaje par igrača, ali zasluženo smo pobijedili’

Orlando Rivetti

Foto Roni Brmalj

Foto Roni Brmalj

Očekivano teška utakmica zbog uvjeta, ali i gustog programa posljednjeg razdoblja



Rijekin trener bio je izuzetno zadovoljan izvedbom svoje momčadi protiv “Slavena” i dobro raspoložen na press konferenciji tako da je na kraju rekao:


»Pitajte, ako ima još nešto što vas zanima, da ne kažete opet da sam pobjegaao…«.


Razumljivo, njegova je momčad razbila tvrd orah, igrala mudro, taktički besprijekorno u novom rasporedu.




– Očekivano teška utakmica zbog uvjeta, ali i gustog programa posljednjeg razdoblja. A Slaven je uvijek nezgodan i nepredvidljiv suparnik. Vidjelo se da nam nedostaje nekoliko igrača. Pobjeda je potpuno zaslužena.


Prvi put s trojicom u zadnoj liniji?


– Pa, drugo mi nije ni preostalo. Imali smo 15 minuta dan prije utakmice da isprobamo »obranu tri«. Igrali su to u svojim karijerama. Elez je imao ogromnih problema izdržati sve to skupa. Teško je izdvojiti pojedinca, priznanje zaslužuju oni koji su u četvrtak i nedjelju izdržali taj ritam. Preostao mi je kao jedini raspored, korektno su odigrala dva zadnja vezna, nedostajalo nam je malo igre prema naprijed. Nakon gola smo – čekali suparnika, takav je bio dogovor. Važna i vrijedna pobjeda. Jedino što je bilo bitno. Bio je to kišni ples s novim rasporedom – rekao je Kek.


Tomislav Ivković je čestitao Riječanima, ali…


– Teška utakmica s obzirom da smo igrali u nemogućim uvjetima. Slabiji smo bili do odmora. Nesretno i nespretno smo primili golove. Ipak, natjerali smo domaćina da bude jako nervozan, čak i publiku. Kada smo jurnuli naprijed, dobili smo drugi gol. Zaslužena pobjeda šampionske Rijeke!