Trener Rijeke

Matjaž Kek: ‘Nema podcjenjivanja, ipak su to prvaci svojih država’

Ivan Volarić

Foto Damir Škomrlj

Foto Damir Škomrlj

Ako pretpostavimo da je prvak Walesa favorit u ovom paru, onda znači da nas očekuje specifična utakmica protiv predstavnika otočkog nogometa. Ipak je to ekipa koja je dominirala u prvenstvu Walesa



RIJEKA Velški prvak »The New Saints« i prvak Gibraltara »Europa« mogući su suparnici nogometaša »Rijeke« u drugom pretkolu Lige prvaka. Prva utakmica između TNS-a i »Europe« igra se 27. ili 28. lipnja na stadionu »Park Hall« u Oswestryju, a uzvrat 4. ili 5. srpnja u Faru. 


»Rijeka« je na kraju na krilima sreće uspjela izbjeći dvije »mine« i kao posljednje izvučeni nositelj natrčati na par kakvoga su trener Matjaž Kek i njegovi igrači mogli samo poželjeti u ovoj fazi natjecanja. Naravno, to ne znači da su već izborili treće pretkolo Lige prvaka i još najmanje četiri europske utakmice (u slučaju ispadanja u trećem pretkolu LP »bijele« čekaju nastupi u play off-u EL)…


– Ipak su ovo kvalifikacije u kojima igraju prvaci svojih država! – upozorava trener »bijelih« Matjaž Kek.




– Ako pretpostavimo da je prvak Walesa favorit u ovom paru, onda znači da nas očekuje specifična utakmica protiv predstavnika otočkog nogometa. Ipak je to ekipa koja je dominirala u prvenstvu Walesa.


Međutim, u ovoj fazi moramo razmišljati o sebi, moramo što prije pronaći ekipu koja će igrom, željom i agresivnošću doći do našeg plana i naše želje, cilja, a to je prolazak u idući krug. Brzo će sve to krenuti. Krajem prošle sezone je bilo veliko emocionalno pražnjenje, ali izazov Lige prvaka i protivnik koji se može i mora proći, sigurno donose veliki motiv. Pretplate se dobro prodaju, navijači su još uvijek u dobrom tonusu. Mislim da imamo dobro polazište za rad. Sada se, prije svega, moramo uhvatiti dobroga rada i priprema.