Zadovoljan s tri boda

Matjaž Kek: Četitke igračima, hvala izuzetnim navijačima

Ivan Volarić

Matjaž Kek, Foto: D. JELINEK

Matjaž Kek, Foto: D. JELINEK

Nisam vidio snimku onoga iz 1. i 36. minute. Jedni viču da je bio penal, drugi tvrde drugačije... Važno je da smo stvarali prilike i pucali po golu, kazao je trener Riječana



ZAPREŠIĆ Iako je »Rijeka« pokorila Zaprešić nakon dugih deset godina, Matjaž Kek nije se prepustio emocijama po završetku utakmice. Uz zaključak da je pobjeda bila zaslužena, samo je emitirao pohvale glavnim akterima.


– Čestitam igračima na onome što su prikazali i zahvaljujem se našim izuzetnim navijačima. Lijepo je pobijediti u Zaprešiću nakon toliko dugo vremena – rekao je Kek u startu.


Zatim je, potaknut pitanjima, prozborio o spornim situacijama i zbivanjima na terenu.




– Nisam vidio snimku onoga iz 1. i 36. minute. Jedni viču da je bio penal, drugi tvrde drugačije… Važno je da smo stvarali prilike i pucali po golu. U nekim trenucima možda čak i previše. Na kraju smo se morali čuvati dugih lopti, da nam se ne ponovi ono što smo već doživjeli u Zaprešiću. Sada mogu samo još jednom čestitati igračima – objasnio je trener »Rijeke«, te uputio komplimente suparniku na vrlo korektnoj igri i istaknuo da se sada treba dobro pripremiti za prvu utakmicu polufinala Kupa s »Osijekom«.


S druge strane, trener »Intera« Samir Toplak je potvrdio da je pobjeda »Rijeke« zaslužena.


– Htjeli smo ih uvesti u nervozi, znali smo da će sa svakom novom minutom teren biti sve teži i teži. Sve smo se dogovorili u poluvremenu, ali napravili smo neviđenu grešku. Opet, i to je sastavni dio igre. Dali smo svoj maksimum, igračima nemam što zamjeriti. Pokušali smo nešto napraviti, a bodovi na kraju zasluženo idu prema Kvarneru – napomenuo je Toplak.


Na kraju su se oba trenera osvrnula na prošlotjednu priču o stimulaciji »Dinama« za »Inter«.


– Sigurno je da u su glavama igrača bile sve te stvari koje se događaju. U zadnjih tjedan dana pričalo se o svemu, samo ne o nogometu – rekao je Kek.


Toplak je, pak, istaknuo da ga takve priče jako smetaju.


– To je nekorektno prema nama. Mi igramo samo za sebe, za »Inter«. Ne zanimaju nas ni »Dinamo«, ni »Rijeka«, ni bilo tko drugi. U idućem kolu idemo po iznenađenje na Maksimir, ali ne zbog drugih. Ponavljam, mi igramo samo za pozitivan rezultat »Intera« – zaključio je Toplak.