Moglo je bolje

Marko Vešović zakazao je protiv AEK-a kao i većina njegovih suigrača: ‘Hajduk je za nas važniji od Grka’

Ivan Volarić

NIJE BIO PRAVI – Marko Vešović pokušava sustići Heldera Lopesa (AEK) / Snimio Roni BRMALJ

NIJE BIO PRAVI – Marko Vešović pokušava sustići Heldera Lopesa (AEK) / Snimio Roni BRMALJ

Pred nama je pakleni niz, igramo svaka tri dana i što prije pobijedimo tim prije ćemo vratiti samopouzdanje – kaže »Vešo«



RIJEKA Marko Vešović nije, kao niti cjelokupna momčad »Rijeke«, bio pravi u ogledu s AEK-om. Nitko mu, naravno, ne može spočitati angažman, trud i voljni moment, no činjenica je da igrom nije bio na tragu svojih najboljih izdanja u dresu »Rijeke«.


– Prije svega imali smo dosta problema s odbijenim loptama, velike probleme pravio nam je Marko Livaja – govorio je »Vešo« nakon utakmice. – Sve je išlo na njega, on bi primao loptu, zadržao je, svi ostali su se pridodavali. Drugo poluvrijeme krenuli smo dobro, stvarali smo određeni pritisak, a primili smo na kraju gol iz prekida. Bezveze… Možda bi realniji ishod bio remi, ali što je tu je.


Kako je u svlačionici doživljen poraz s obzirom na činjenicu da se očekivala pobjeda?




– Svjesni smo da nismo odigrali partiju na našoj razini. Možemo i moramo daleko bolje od ovoga. Trebali smo kontrolirati igru što nismo uspjeli napraviti, oni su nas u tom dijelu nadigrali. Imali smo neke šanse, ali nismo bili dovoljno konkretni da zabijemo i dovedemo utakmicu u neizvjesne vode.


Je li momčad možda posrnula pod teretom očekivanjima?


– Nismo imali pritisak, jednostavno se dogodio dan da nismo odigrali kao što smo htjeli. Pokušavali smo, ali to nije bilo dovoljno. Činjenica je da smo odigrali puno bolje partije i protiv »Olympiakosa« i protiv »Salzburga«.


U reprezentaciji ste nedavno odigrali dvije utakmice na poziciji lijevog krila, sada ste već drugu utakmicu zaredom u klubu na mjestu desnoga beka?


– Nadam se da ću se sada ustaliti na mjestu desnoga beka, igrao bih tu i protiv »Cibalije« da se nisam ozljedio… Uvijek ću davati maksimum, koliko god i što god budem igrao.


U nedjelju vas očekuje gostovanje kod »Hajduka«, jednog od suparnika protiv kojega ste uvijek posebno motivirani i inspirirani?


– Čeka nas pravi derbi. Neću reći da smo malo poljuljani s ovom utakmicom, ali možda je za nas malo važnija utakmica na Poljudu. Navijačima sigurno jest. Idemo se pokazati u boljem svjetlu. U svakoj utakmici u HNL-u idemo po pobjedu ma tko bio protivnik.


Hoćete li na Poljudu igrati pod svojevrsnim imperativom pobjedom budući da iza sebe imate dva poraza protiv »Osijeka« i »Dinama«?


– Ne moramo ništa, ali bilo bi lijepo da u derbiju pokažemo dobru igru i da dobijemo prvi derbi ove sezone.


Rekli ste da je ogled na Poljudu možda važniji od AEK-a, što bi netko mogao protumačiti kao da ste već digli ruke od Europe?


– Apsolutno ne! Svaka iduća utakmica je najvažnija. Ne možemo vrijeme vratiti unazad. Zato i kažem da je »Hajduk« važniji od AEK-a. Pred nama je pakleni niz, igramo svaka tri dana i što prije pobijedimo tim prije ćemo vratiti samopouzdanje – kazao je Vešović.