Pogodak nakon 60 dana

Mario Gavranović: ‘Želim više igrati. Uvijek se imam vremena odmoriti do iduće utakmice’

Marko Cvijanović

Škarice - Mario Gavranović / Foto Roni BRMALJ

Škarice - Mario Gavranović / Foto Roni BRMALJ

Na dosta utakmica ove sezone izlazio sam iz igre oko 55. minute, što mi se ne sviđa, jer samo sa utakmicama u nogama ulazim u najbolju formu. Prema tome, meni je drago da mogu igrati što više, a uvijek ima dovoljno vremena za odmor do sljedeće utakmice – kaže Gavranović



RIJEKA – I to se konačno dogodilo. Mario Gavranović postigao je pogodak! Od posljednjega je prošlo točno 60 dana, 10 utakmica i (pre)dugih 714 minuta. Mario je protivničku mrežu zadnji put zatresao u 71. minuti prve utakmice polufinala Kupa protiv Osijeka 1. ožujka zaokruživši »hat-trick«, a u međuvremenu promašivao moguće i nemoguće, pogađao grede…I onda se u 20. minuti protiv »Intera« otvorilo, a Mario »bijelima« prokričio put prema još jednoj pobjedi u povijesnoj borbi za naslov prvaka…


– Kažete da je prošlo šezdeset dana? Uh, nisam brojao, ali napokon je došao.


Je li vas golgeterski post već počeo opterećivati?




– Sve do zadnje utakmice protiv »Osijeka« nisam bio opterećen, jer sam se osjećao dobro, uvijek pomogao momčadi, radio sve ono što moram, osim zabijanja golova. Međutim, protiv Osječana sam više puta bio u prilikama, a lopta nikako nije htjela u gol, čak sam dobro i pucao, dvaput pogodio gredu… Zato mi je posebno drago da sam protiv »Intera« konačno zabio.


… i to u situaciji koja je stigla baš neočekivano. Reklo bi se, nikad lakši pogodak?


– Da, odjednom sam se našao sam ispred protivničkoga vratara. Još sam pogledao prema pomoćnom sucu da vidim jesam li u zaleđu, da ne pucam uzalud, što inače ne bih smio. Treba pucati pa što bude. Međutim, imao sam dosta vremena mirno zabiti. Neka je napokon ušla.


Šansa više


Za razliku od prijašnjih utakmica, »Rijeka« je protiv »Intera« već u ranoj fazi osigurala pobjedu?


– I prijašnje smo utakmice dobro otvarali, ali trebala nam je šansa više da zabijemo pogodak. Protiv »Intera« smo odmah zabili gol. Mogli smo u prvom poluvremeni zabiti još nekoliko i zatvoriti utakmicu. Na žalost, nismo uspjeli, ali s igračem više u drugom poluvremenu smo u potpunosti kontrolirali utakmicu. Protivnik nije ni pokušavao napraviti nešto više prema naprijed, ali nije nam niti dao puno prostora da zabijemo treći pogodak. Nije ni bitno, najvažnije je da smo ostvarili još jednu vrlo važnu pobjedu. Sada se moramo dobro odmoriti i čekati sljedećega protivnika.


Poslije pobjede nad Zaprešićanima još ste korak bliže tituli?


– Istina. U ovom razdoblju svaka je pobjeda važna, ostali smo na osam bodova prednosti u odnosu na »Dinamo« uoči uvijek teškog gostovanja protiv »Lokomotive«. Iako smo uvijek pobjeđivali »Lokomotivu«, nikad to nisu bile lagane utakmice. »Lokomotiva« je momčad koja zna igrati i zato će biti jako važno da tu utakmicu svi igrači dočekaju fizički i psihički spremni.


Male utakmice


Jedan ste od rijetkih kojima odmor u završnici sezone nije neophodan s obzirom na činjenicu da ste samo dvaput ovoga proljeća upisali punu minutažu?


– Osjećam se jako dobro, na dosta utakmica ove sezone izlazio sam iz igre oko 55. minute, što mi se ne sviđa, jer samo sa utakmicama u nogama ulazim u najbolju formu. Prema tome, meni je drago da mogu igrati što duže, a smatram da uvijek ima dovoljno vremena za odmor do sljedeće utakmice.


Je li lakše igrati kada znaš da je do naslova prvaka utakmica manje, a da je prednost u odnosu na konkrenta ostala ista?


– Ne razmišljamo puno o tome. Do kraja je ostalo još pet utakmica, razmišljamo isključivo o našoj igri, ne treba uopće gledati ljestvicu. Znamo da imamo prednost, svjesni smo da u svaku utakmicu ulazimo kao favoriti i da imamo kvalitetu u svakom trenutku riješiti utakmicu. Dakle, do kraja prvenstva trebamo vjerovati u našu kvalitetu, igrati onako kako znamo i u tom ćemo slučaju stići do našeg cilja.


I ranije ste govorili da je u utrci s »Dinamom« važno pobjeđivati svaku utakmicu?


– To je točno. Uostalom, uzmemo li u obzir činjenicu da je »Dinamo« do prije nekoliko kola osvojio više bodova nego u istom razdoblju prošle sezone, a da je »Dinamova« momčad prošle sezone bila puno kvalitetnija, onda je jasno da moraš pobjeđivati male utakmice. Pritom nije bitno na koji način, nekako ih moraš pobjeđivati. E, pa mi ove sezone igramo vrhunski, znamo što želimo na terenu, svaki igrač zna svoj posao i svatko od nas ide na maksimumu na svakoj utakmici. Što se toga tiče, stvarno je lijepo igrati u ovoj momčadi.


Koliko je »Rijeka« kvalitetnija u odnosu na prošlu sezonu?


– Dovedeni su igrači koji su donijeli kvalitetu više. Da ne bude zabune, bila je »Rijeka« kvalitetna i prošle sezone, ali ove smo se možda bolje upoznali, uigrali. Činjenica je da je sve podignuto na još jednu višu razinu.