Čekaju se detalji

MONEY, MONEY, MONEY… Koliko će na Rujevici zaraditi od prodaje Brazilca Hebera u New York City?

Portal Novilist.hr

Heber će sigurno zarađivati više od pola milijuna dolara po sezoni

Heber će sigurno zarađivati više od pola milijuna dolara po sezoni

Na službenim stranicama NYC objavljeno je kako je Heber doveden uz pomoć pravila "Targeted Allocation Money". To znači će Heber zarađivati više od 530 tisuća dolara po sezoni koliko bi maksimalno mogao zarađivati sukladno "Salary capu" koji je na snazi u MLS ligi. Za Heberove plaće može se iskoristiti dodatnih 2,8 milijuna dolara. Teško je dokučiti da li se unutar tih financijskih okvira mora zadovoljiti i Heberov bivši klub



RIJEKA Brazilac Heber više nije igrač nogometaša Rijeke. U četvrtak su njegov novi i stari klub potvrdili da je transfer realiziran, brazilski napadač već je odradio prve medijske obaveze u dresu New York Cityja. Na Rujevici mogu biti zadovoljni jer su konačno realizirali toliko željeni transfer i prekinuli svojevrsnu višemjesečnu trakavicu. Heber zbog ozljede nije nastupao od prosinca… 


Ono što još nije poznato su financijski okviri u kojima se odigrao ovaj transfer. Na službenim stranicama New York Cityja objavljeno je kako je Heber doveden uz pomoć pravila “Targeted Allocation Money” što je dobra vijest za igrača. Naime, to znači će Heber zarađivati više od 530 tisuća dolara po sezoni koliko bi maksimalno mogao zarađivati sukladno “Salary capu” koji je na snazi u MLS ligi. Konkretnije, za Heberove plaće može se iskoristiti dodatnih 2,8 milijuna dolara. Teško je dokučiti da li se unutar tih financijskih okvira mora zadovoljiti i Heberov bivši klub, odnosno odšteta prema Rijeci ili obeštećenja prema drugim klubovima nisu obuhvaćena strogim financijskim ograničenjima koja američki profesionalni nogometnim klubovi moraju poštivati.


Prema transfermarktu NYC je za Hebera platio 2,5 milijuna eura odštete (postotak ide Slaven Belupu…), prema nekim drugim izvorima iznos obeštećenja kreće se nešto preko tri milijuna eura. Precizan odgovor stići će vrlo brzo budući da klubovi MLS lige, baš kao i ostali profi američki klubovi iznose u javnost sve te podatke. 




Inače, Damir Kreilach je svojevremeno doveden u Real Salt Lake po pravilu “Targeted Allocation Money” iz Union Berlina. Bivši kapetan Rijeke zahvaljući tome zarađuje 900 tisuća dolara po sezoni. No, u njegovu slučaju nije bilo odštete. Kreilach je stigao u SAD kao slobodan igrač.