Trener bijelih

MATJAŽ KEK Hvala navijačima za Pulu, protiv Osijeka bez kalkulacija

Orlando Rivetti

Matjaž Kek / Foto: Roni BRMALJ

Matjaž Kek / Foto: Roni BRMALJ

 Radujemo se što konačno igramo kući, k tome protiv atraktivnog suparnika kao što je »Osijek«, rekao je Kek



RIJEKA Nakon više od mjesec dana nogometaši »Rijeke« se u subotu vraćaju kući.


Na Rujevici će od 19 sati ugostiti momčad »Osijeka« koja je u srijedu svladala »Dinamo« u Maksimiru.


Od susreta s »Cibalijom« i vatrometom golova (5:1), Rječani su prokrstarili Hrvatskom. Od Splita do Koprivnice, od Maksimira (Dinamo za Kup), do Kranjčevićeve (Rudeš), i na kraju stigli do Pule prošlog utorka. Pet gostovanja zaredom.




Zaželjeli su se – Rujevice, ali još više svog ambijenta, iako su navijači prihvatili izazov putovanja.


Pohvalio je Matjaž Kek Armadu za raspoloženje stvoreno na pulskom stadionu Dosina. Tri boda iz Pule vratili su dobro raspoloženje nakon onog nesretnog poraza od »Rudeša«, ali veselje povratka kući je – izazov.


Kao i suparnik, »Osijek«, od kojega su Riječani triput izgubili ove sezone!


– Radujemo se što konačno igramo kući, k tome protiv atraktivnog suparnika kao što je »Osijek«. Ne treba bolje pozivnice našim navijačima, respekt i hvala im za Pulu, za navijanje kakvo bi poželio svaki klub na gostovanju. Utakmica? Dva suparnika iz vrha ljestvice koji žele igrati svatko na svoj način. Pred nama je kvalitetna predstava. Zanimljiva i neizvjesna utakmica u kojoj želimo do bodova.


U Puli nije bilo Bradarića i Župarića zbog kartona, Leovca i Pavičića zbog ozljeda. Zdravstveni bilten?


– Bradarić je jedan od kandidata za momčad kao i Župarić, dok Pavičić, Leovac i Prskalo još nisu trenirali s nama. Vidjet ćemo… Izmislit ćemo nešto. U Puli je bilo dobrih i loših stvari, moramo biti bolji iz utakmicu u utakmicu. Motivacijskim žarom moramo ući u utakmicu, svima je poznata kvaliteta suparnika… Vidjeli smo kako je prošao »Dinamo« u srijedu.


Puno se od petka (Rudeš) do utorka (Istra) pričalo o pristupu. Koja je vaša definicija – pristupa?


– Kad istrčiš na teren da daš sve od sebe u okviru svojih mogućnosti!


Može li se to trenirati?


– Postulat je to koji vrijedi za sve sportske discipline, morali bi ga usvojiti svi sportaši. Kada sjednem na bicikl, uvijek dajem sve od sebe. Trening? Možda je to pitanje za nekog psihologa…


Zadovoljni, dakle, pristupom igrača u susreu s »Istrom 1961«?


– Žalosno je ako moram govoriti o pristupu…


Slažem se. Druga je tema tri poraza zaredom od »Osijeka«?


– Činjenica i veliki motiv za našu momčad.


Hoće li se »Osijek« zatvoriti i čekati kontru?


– Morate pitati njihova trenera, Zekića. Sigurno je da je »Osijek« vrlo dobro složena momčad. Dobro su se prezentirali jesenas u Europi. Ima kvalitetan i širok kadar igrača.


Pavičić i Leovac neće igrati, Bradarić je pored vas?


– Tu je, ali ne znam još hoće li igrati. Ne sjećam se više kada je igrao… Od šesst utakmica prvenstva i Kupa odigrao je jednu i pol… Ekipa je pokazala da se može bez Bradarića, kao, uostalom, i bez svakoga. Nema nezamjenjivih! Iako… Povratak kapetana puno znači. Nemamo što kalkulirati u susretu s »Osijekom«, moramo krenuti otvorenim gardom. Poznavajući Bradarića, znam da jedva čeka konačno istrčati na teren, povesti ekipu u borbu za važne bodove – rekao je Kek.


Filip Bradarić će opet zaigrati u paru s Grahovcem na poziciji zadnjeg veznog. Ako ne bude Pavičića, za očekivati je da njegovo mjesto iza čolaka zauzme Puljić. Žuta će na svoje mjesto »lijevog beka«, Raspopović desno. Na krilima Acosty i Heber… Ako Kek u glavi nema neku drugu kombinaciju. S Gorgonom u nekoj ofenzivnoj kombinaciji.