Motiviran za pobjede

MARKO VEŠOVIĆ ‘Nadam se da će se Velšani otvoriti, nije lako stalno igrati protiv bunkera’

Ivan Volarić

Uvijek daje sve od sebe - Marko Vešović / Foto Damir ŠKOMRLJ

Uvijek daje sve od sebe - Marko Vešović / Foto Damir ŠKOMRLJ

Na kraju smo Koprivničanima mogli zabiti još dva, tri gola da smo bili smireniji u kontrama. Idemo se sad dobro odmoriti, jer čeka nas naporan put u Wales – kaže Marko Vešović



RIJEKA – U trenucima dok su kazaljke odbrojavale zadnje minute subote igrači »Rijeke« izlazili su iz svlačionice još uvijek pod snažnim dojmom onoga što se događalo na travnjaku u sudaru sa »Slaven Belupom«. Nitko im, naravno, ne može oduzeti zasluženu pobjedu kao što nitko ne može oduzeti pravo igračima »Slaven Belupa« da protiv »Rijeke« budu posebno nadahnuti i motivirani i da pritom ne biraju sredstva da dođu do svoga cilja.


– Nama je uvijek sa »Slaven Belupom« – interesantno – govorio je nakon utakmice Marko Vešović, strijelac i asistent za »bijele« u pobjedi nad Koprivničanima. – Uvijek idu tristo posto na nas. Bili su dosta zatvoreni, defanzivno postavljeni u prvom poluvremenu. Mi smo igrali našu igru, ali nismo nalazili prava rješenja. U nastavku nam je možda čak dobro došao igrač manje, jer smo se postavili čvrsto i iskusno te ih iskontrirali, što je naše snažno oružje. Nisu imali nikakve ideje i stekao se dojam da nam ne bi priredili šansu taman da smo igrali još 90 minuta s igračem manje. Mislim da smo na kraju zasluženo pobijedili.


Naporan ritam


Kako ste doživjeli isključenje Filipa Bradarića?




– Iskreno, ne bih smio ništa komentirati oko toga i neću se upuštati u komentar crvenog kartona. Neka to ostane na sucima.


Činjenica je da je Bradarićevo isključenje bio prijelomni trenutak utakmice, ali ne u negativnom smislu za vas nego u – pozitivnom?


– Istina, nakon toga smo se malo probudili, krenuli jače u duelima. Bili smo agresivniji s više želje i to na nam se na kraju isplatilo.


Igra još nije na željenoj razini?


– Ima puno potencijala u ovoj momčadi, tek smo izašli iz priprema, a odmah ušli u jedan težak i naporan ritam. Igramo svaka tri, četiri dana, a vrijeme je dosta zahtjevno za takav naporan ritam. Najvažnije je kvalitetno se oporaviti nakon utakmica u kojima svi idu tristo na sat protiv nas. Možda to u nekim trenucima nije onako kako i vi novinari, ali i naši navijači očekuju, ali bitan je rezultat. Postižemo golove iz pravih akcija. Možda ne ponavljamo te akcije konstantno, ali kada nam uspije odigrati ono što želimo, onda to realiziramo kako treba. Tražimo tijekom cijele utakmice riješenja, a nije uvijek lako pronaći ključ za zatvorene formacije. Zatvorio se »Slaven Belupo«, a prije toga su i Velšani stali iza lopte s desetoricom igrača. Dosta teško je igrati protiv postavljene obrane.


Za razliku od prošle sezone, »kozmetičare« ste napadali bez trojice standardnih napadača: Gavranovića, Bezjaka i Andrijaševića?


– Ima dosta novih taktičkih poteza i pretumbavanja u momčadi, šef isprobava neke alternative i to dosta dobro izgleda. Najbitnije je da svaki igrač u svakom trenutku pruža svoj maksimum gdje god da je postavljen.


Ne zabijate puno golova, no obično kada zatresete suparničku mrežu onda su to nerijetko važni golovi?


– Sretan sam zbog gola i asistencije, dobro sam ušao u sezonu.


Rutinska pobjeda


Iako niste servirali golijadu, poslali ste na otvaranju sezone jasnu poruku konkurenciji?


– Apsolutno! Recimo da je ovo bila više rutinska pobjeda. Zabili smo na vrijeme, nakon toga sačuvali svoju mrežu i onda drugim golom sve završili. Na kraju smo mogli zabiti još dva, tri gola da smo bili malo mirniji u kontrama. Idemo se sad dobro odmoriti, jer čeka nas naporan put u Wales.


U uzvratu drugoga pretkola Lige prvaka raspolagat ćete s dva gola prednosti s Rujevice?


– Trebamo se, kao i protiv »Slaven Belupa«, postaviti kao favoriti. Trebamo igrati bez ikakve panike. Možda se i Velšani malo otvore, a onda bi nam to trebalo donijeti prostor koji ćemo, vjerujem, znati iskoristiti. Iskreno se nadam da će biti tako. Možda nam umjetna podloga bude predstavljala problem, ali nadam se da će biti dobre kvalitete i da ćemo se brzo adaptirati.


Vjerojatno nećete isključivo čuvati kapital iz prve utakmice, već pokušati golom riješiti pitanje prolaza što ranije?


– Mi bez obzira na to da li igramo prijateljsku utakmicu ili službenu, uvijek pokušavamo dobiti utakmicu. Takva smo ekipa, a to i trener traži od nas.


Ubrzo slijedi sudar s »Red Bull Salzburgom« u trećem pretkolu Lige prvaka?


– Znamo sve o njima. Prava ekipa, koja se pojačala… To će biti pravi izazov i pravi test za nas – rekao je za kraj crnogorski reprezentativac.