Zna puno o suparniku ''Rijeke''

MARIN LEOVAC Bivši branič “bijelih” zna koji bi trebao biti riječki recept protiv Olympiakosa

Ivan Volarić



RIJEKA Iz Soluna se javio »Rijekin« čovjek za vezu s grčkim nogometom. Marin Leovac prije dvije godine zamijenio je dres »Rijeke« onim PAOK-a, zna puno toga o suparniku »bijelih« u pretkolu Lige prvaka.


– »Rijeka« je definitivno mogla dobiti lakšeg suparnika od »Olympiakosa«, ali isto tako mislim i da ima izglede za ući u skupinu Lige prvaka. »Olympiakos« se za ovu sezonu dobro pojačao, dosta su uložili u prijelazni rok, ali vidio sam u dvije utakmice protiv »Partizana« da još nisu uigrani i da ne djeluju baš onako kako ih poznajem. Oni su vrhunska momčad, a sada su se ciljano pojačavali – govori povremeni hrvatski reprezentativac.


– Iz »Legije« je došao Odjidja-Ofoe, koji igra zadnjeg veznog i koji se meni jako sviđa, Emenike je došao iz »Fenerbahčea«, Milić je doveden za lijevi bok, jer im je to bila malo problematična pozicija. Tu je i kapetan momčadi, veznjak Fortounis, koji je jedan od najboljih igrača cijele lige, ali nešto mi još ne djeluju uvjerljivo i stvarno mislim da »Rijeka« ima razloga nadati se prolasku.


Leovčev PAOK je jedna od momčadi koja može parirati »Olympiakosu«, ali ne i zaustaviti ga na putu do trofeja u domaćem prvenstvu. – Oni su momčad koja teži posjedu lopte i visokom pritisku. U Grčkoj tako igraju protiv svakog suparnika osim nas, AEK-a i »Panathinaikosa«. Nema u ligi momčadi koja ih može ugroziti. Visoko napadaju, tehnički su odlični u posjedu i »Rijeka« mora naći odgovor za to.Ozračje na stadionu »Karaiskaksi« je posebna priča.

– Stadion je krasan, atmosfera je protiv nas paklena, ali igračima »Rijeke« će biti užitak igrati. Moraju samo biti hrabri, »Olympiakos« na to nije naviknuo jer u Grčkoj dominiraju, osim u tih nekoliko utakmica. Ako »Rijeka« u toj prvoj utakmici bude pametna i hrabra može se sigurno nadati dobrom rezultatu za uzvrat.


Leovac je prije dolaska u »Rijeku« igrao u bečkoj »Austriji«. Dobro zna što u tamošnjem nogometu znači »Salzburg«, kojega je »Rijeka« izbacila na putu do – »Olympiakosa«.


– »Salzburg« je mlada momčad, izuzev Berishe i vratara Walkea imaju isključivo mlade igrače. Za razliku od »Salzburga« momčad »Olympiakosa« ima više iskustva, igračkog, ali i ovakvih europskih utakmica koje imaju ulog Lige prvaka. Po kvaliteti su to dvije slične momčadi, možda su Grci na malo višoj razini… – poručio je lijevonogi branič čije usluge bi, igračke ne samo skautske, itekako dobro došle treneru Matjažu Keku u dva ogleda s »Olympiakosom«.