Zdravstveni bilten

LIJEČNIČKA SLUŽBA NK RIJEKE Gavranović, Elez i Žuta upitni za dvoboj protiv Austrije

Ivan Volarić

Leonard Žuta je tijekom utakmice u Maksimiru zadobio ozljedu medijalnog kolateralnog ligamenta desnog koljena



Zahvaljujući brzoj reakciji klupske službe za odnose s javnosti 24 sata nakon derbija s »Dinamom« javnost je upoznata sa zdrastvenim biltenom koji glasi ovako:


– Kod Marija Gavranovića je po završenoj medicinskoj obradi i rezultatima magnetske rezonance utvrđeno da se radi o akutnoj upali aduktora praćenoj otokom mišića i iz tog je razloga upitan njegov nastup na sljedećoj utakmici. Pratit ćemo situaciju te nastaviti s tretmanima.


Josip Elez je na treningu uoči odlaska u Maksimir zadobio lakšu ozljedu te je utvrđeno da se radi o distorziji skočnog zgloba. Medicinska služba radi na tome da ga osposobi za četvrtak i utakmicu Europske lige protiv bečke »Austrije«.




Leonard Žuta je tijekom utakmice u Maksimiru zadobio ozljedu medijalnog kolateralnog ligamenta desnog koljena te je iz tog razloga i zamijenjen. U tijeku je terapija i postavljanje dijagnoze te je rano za bilo kakve prognoze. Također, tijekom utakmice u Maksimiru prilikom jedne intervencije lakšu ozljedu ramena zadobio je i vratar Simon Sluga, a terapije su u tijeku.


Da rezimiram sve navedeno, Gavranović, Elez i Zuta upitni su za utakmicu Europske lige protiv »Austrije«, dok će Sluga biti u konkurenciji. Sve u svemu, čeka nas zahtjevan posao – poručio je Boban Dangubić, liječnik prve momčadi u klupskom priopćenju.