Mercato

Kvržić u Turskoj danas potpisuje ugovor: Prosinečki bi u svojoj momčadi rado vidio i još jednog “Riječanina”

Denis Frančišković



Zoran Kvržić otputovao je u Tursku gdje bi već danas mogao finalizirati svoj ugovor s novim poslodavcem, turskim prvoligašem Kayserisporom. »Fenjeraša« elitnog razreda Turske nedavno je preuzeo drugi put Robert Prosinečki i odmah krenuo u slaganje nove igračke križaljke u koju bi se trebao uklopiti i ponajbolji Rijekin igrač minulih sezona, jedan od posljednjih iz vremena trofejne generacije »bijelih«.


Prosinečki Kvržića itekako dobro poznaje s reprezentativih okupljanja bosansko-hercegovačke reprezentacije gdje je imao i solidnu minutažu u kvalifikacijskim nastupima, a s obzirom na njegovu polivalentnost, mogućnost igranja na desnom beku i krilu »Kvrža« bi mogao biti osvježenje u borbi za ostanak. Rijeka bi od tog transfera navodno trebala zaraditi oko 400 tisuća eura.


U istom smjeru ide i priča oko Stjepana Lončara, također BiH reprezentativca koji je redovito pozivan na okupljanja najbolje vrste, ali s puno skromnijom minutažom od Kvržića. Lončara (23 godine) ugovor veže do lipnja 2022. godine i na tržištu vrijedi milijun i pol eura, dok Kvržić (31) prema Transfermarktu vrijedi 800 tisuća eura.




Obojica u posljednje vrijeme nisu bili previše u planu prve momčadi, Kvržić zbog suspenzije, dok je Lončar izubio poziciju prvotimca kad se momčad u zadnjih nekoliko utakmica pomala standardizirala, počela igrati sve bolje i pobjeđivati. Lončar pokriva pozicije zadnjeg veznog i lijevog krila koje su solidno popunjene.