Ri mercato

Kuloari sele Simona Slugu u Dinamo, Rijeka najtrofejnijem igraču Prskalu nudi novi ugovor

Denis Frančišković

Simon Sluga i Andrej Prskalo / Foto: D. ŠKOMRLJ

Simon Sluga i Andrej Prskalo / Foto: D. ŠKOMRLJ

Dario Župarić je pak na meti Sheffield Uniteda, jedanko kao i vratar Simon Sluga za kojeg još interes pokazuju navodno Norvich, Derby County, ali i Hertha. Prije toga kao potencijalni kupac spominjao se Marseille, a u novije vrijeme kuloarski čak i Dinamo



RIJEKA – Nakon što su pregovori s kapetanom Alexandrom Gorgonom stavljeni »ad acta« na zadovoljstvo Rujevice, a u prvom planu dva igrača kojima ističu ugovori.


Dvadesetpetogodišnjem napadaču »bijelih« Antoniju Mirku Čolaku posudba iz Hoffenheima gubi vrijednost krajem lipnja. Čolak se ove sezone nametnuo golovima kao drugi klupski strijelac, nakon što ga je ozljeda izbacila s travnjaka opet se vratio u velikom stilu, zabio i u finalu Kupa. Pregovori s Hoffenheimom u završnoj su fazi, a njihov ishod teško je prognozirati.


Po Transfermarktu Čolakova vrijednost narasla je na dva milijuna eura, a Nijemci su svojedobno bili spremni pustiti svog napadača za milijun eura. Je li to prevelik zalogaj za »bijele« ili odštetni zahtjev možda bude smanjen tek treba vidjeti. U svakom slučaju Čolak, baš kao i Gorgon, ima veliku želju ostati u Rijeci. Što nije nimalo nevažno…




Andrej Prskalo, 32-godišnji vratar »bijelih«, drugi je u fokusu sadašnjih pregovora oko nastavka suradnje. Ugovor mu ističe 15. lipnja i već mu je ponuđen novi na koji se čeka odgovor.


U klubu bi željeli zadržati Prskala, a po isteku karijere možda ga vidjeti i na nekoj drugoj funkciji. Sam Prskalo je u situaciji da mora dobro odvagnuti s obzirom da mu je ovo možda jedan od važnijih potpisa koji mu bitno određuje budućnost.


Naravno, puno toga bi se moglo promijeniti eventualnom prodajom Simona Sluge, čime bi se Prskalu, a i klubu, bitno popravio manevarski prostor.


Nakon što je Rijeka slomila »modre« u Kupu poraslo je zanimanje za njezine igrače. Istina prvi je zabljesnuo svojevremeno Ivan Lepinjica za kojeg su zanimanje počeli pokazivati Fiorentina, Udinese i Sassuolo.


Dario Župarić je pak na meti Sheffield Uniteda, jedanko kao i vratar Simon Sluga za kojeg još interes pokazuju navodno Norvich, Derby County, ali i Hertha. Prije toga kao potencijalni kupac spominjao se Marseille, a u novije vrijeme kuloarski čak i Dinamo.