Od utorka u prodaji

Kreću pretplate: Jedino na Rujevici se Milan može gledati za 40 kuna

Ivan Volarić

POPULARNE CIJENE – Rujevica bi mogla biti unaprijed rasprodana za sve oglede Europske lige / Snimio Damir ŠKOMRLJ

POPULARNE CIJENE – Rujevica bi mogla biti unaprijed rasprodana za sve oglede Europske lige / Snimio Damir ŠKOMRLJ

Prodaja od utorka do subote 9. rujna rezervirana je isključivo za pretplatnike, njih više od 5.500. Paket za sjever  120 kuna, za tribine I-1 i I-5 250 kuna, a primjerice I-2, I-3 i I-4 290 kuna



RIJEKA Ovoga utorka na Rujevici počinje prodaja (od 8 do 12 i od 17 do 21 sati), paketa ulaznica za tri ogleda »bijelih« u Europskoj ligi protiv AEK-a, »Milana« i bečke »Austrije«. Prodaja pretplata za EL podijeljena je u nekoliko faza. Prva će trajati od utorka 5. rujna do subote 9. rujna i rezervirana je isključivo za vlasnike godišnjih ulaznica za prvenstvene oglede, odnosno za njih više od 5.500.


– Bitno je naglasiti da  navijači koji nisu pretplatnici niti ne dolaze na Rujevicu i ne stvaraju gužve jer je to period u kojem će do svojih pretplatnih paketa moći isključivo pretplatnici – tumači direktor kluba Vlado Čohar i dodaje kako pretplatnik neće morati osobno doći po svoj paket već će to moći to umjesto njega učiniti primjerice prijatelj. Jedini uvjet je da kupac ima pretplatničku karticu.


– Neće biti online prodaje paketa, ali prodaja paketa će trajati jako kratko jer podaci o kupcu su već u bazi podataka – nastavlja Čohar. – Važno je naglasiti da će onaj pretplatnik koji do subote ne ostvari svoje pravo ostati bez svojega mjesta, nećemo si dozvoliti kao u nekim prijašnjim situacijama da nekome čuvamo mjesto nakon tog roka jer imamo jako puno pretplatnika i članova.


UEFA-ina mjesta




Dio pretplatnika ipak vjerojatno neće moći do svojih mjesta. Kompletan sektor Z-6 i dio sektora Z-4 (mjesta od 34 do 43 u redovima 3, 4, 5, 6 i 7), Z-8 (mjesta od 1 do 10 u redovima 3, 4, 5, 6 i 7), te dio VIP tribine (Z-5 A i B), rezervirala je UEFA za svoje potrebe.


– Sve te pretplatnike, njih dvjestotinjak smo kontaktirali i preporučamo im da i nadalje prate sve informacije na našem webu oko njihovih mjesta jer postoji mogućnost da UEFA-i ta mjesta neće trebati, iako su ih rezervirali. Budući da mi to ne možemo znati unaprijed ta mjesta neće biti u paket prodaji. U nedjelju, 10. rujna eskluzivno samo za te pretplatnike otvorit ćemo mogućnost da si osiguraju mjesto na tribinama. Postoji pritom šansa da kupe ulaznicu upravo za svoje mjesto. Svi oni naravno mogu kupiti i pretplatu za neka druga mjesta koja nisu već pokrivena pretplatom. Bitno je reći da se mi držimo naše devize da je pretplata jamstvo da će se moći gledati Europska liga na Rujevici. Uspjeli smo u velikom postotku omogućiti svima da kupe svoje mjesto, a ovo je kompromis s kojim nismo zadovoljni. Međutim, svi znamo što je UEFA. Da bi ispali fer prema tim ljudima mi ćemo pred svaku utakmicu jedan dan prodaje rezervirat samo za njih. Ono što je bitno posebno naglasiti oni će plaćati cijenu pojedinačne ulaznice po cijeni koja bi iznosila u paket prodaji – objašnjava direktor »bijelih«.


Povoljne cijene


Nakon nedjelje rezervirane samo za odabrane pretplatnike, u ponedjeljak poslijepodne, 18. rujna, u prodaju će ostatak paketa ulaznica, a do njih će moći samo i isključivo članovi kluba. Pretpostavka je da do slobodne prodaje ni neće doći, odnosno da će sve ulaznice već do utorka 19. rujna pronaći svoje vlasnike. Direktor »bijelih« vratio se na trenutak na one ulaznice koje je preuzela UEFA.


– Dobivamo dosta primjedbi od onih navijača koji su silom prilika ostali bez svojega mjesta na europskim ogledima da na mjestima koje je oduzela UEFA sjede osobe koje oni poznaju. Mi u klubu nemamo apsolutno nikakvu kontrolu nad distribucijom tih ulaznica. UEFA dijeli te ulaznice svojim partnerima, a onda ih on distribuiraju kroz svoj sustav po samo njima poznatim kriterijima  – dodao je Čohar.


Cijene su više nego popularne. Sjever stoji 120, tribine I-1 i I-5  250, I-2, I-3 i I-4 290, Z-2 i Z-10 400, Z-450 kuna… Djeca do 14 godina na te cijene imaju 50 posto popusta.


– Mislim da smo što se cijena tiče izrazito povoljni u odnosu na klubove u regiji. Jedan »Milan« se može gledati za 40 kuna! Usporedbe radi navijačka tribina u Mariboru je 85 eura, a pritom bi se dalo razgovorati o tome je li atraktivnija naša skupina EL ili njihova skupina Lige prvaka. Kada su dušebrižnici uspoređivali cijene ulaznica u regiji neka to učine i ovoga puta. Mislim da smo cijenama izrazito konkurenti i da smo uzeli u obzir činjenicu da su u kratkom vremenu kupili preplatu za sezonu, pojedinačne ulaznice za TNS, »Salzburg« i »Olympiakos« i da sada moraju kupiti ulaznice za EL. Cijene su izuzetno povoljne naročito s obzirom na atraktivnu grupu – rekao je Čohar.