Slavni napadač

Koliko je realan dolazak Eduarda u Rijeku. I koliko bi to bilo dobro za “bijele”?

Ivan Volarić

Eduardo da Silva, Foto: REUTERS

Eduardo da Silva, Foto: REUTERS

Jasno je da bi se Brazilac morao prilagoditi na mnoge riječke specifičnosti.



Eduardo da Silva u dresu »Rijeke«? Možda, ali doista samo – možda.


Zasad je ipak riječ o ideji o kojoj će se vjerojatno još razgovarati idućih dana, ali teško je barem za sada naslutiti da li će sve zajedno poprimiti konkretnije obrise. Službena Rujevica nije potvrdila, ali ni opovrgnula takvu mogućnost.


Poveznicu između »Rijeke« i bivšeg napadača »kockastih« nije teško dokučiti, zamjenik sportskoga direktora »bijelih« Ivan Mance dijelio je svojevremeno s Da Silvom svlačionicu U-21 reprezentacije Hrvatske. Bilo je to doduše prije 15-ak godina. Mance je odavno već objesio rukavice o klin, a Dudu će krajem veljače navršiti 35 godina.




»Rijeka« odavno već nije imala tako vremešnog igrača u svlačionici i sigurno da taj detalj u svjetlu najavljene klupske orijentacije na mlađe snage ovoga proljeća odmah upada u oči.


To, naravno, ne znači da jedan iskusni igrač kao predvodnik mladoga vala ne bi dobro došao, međutim, jasno je da bi se Brazilac morao prilagoditi na mnoge riječke specifičnosti.


Od toga da prve špice u Kekovu sustavu moraju krvavo raditi za momčad pa do toga da na Rujevici ne bi mogao zarađivati ni približno koliko je navikao u karijeri.


Teško bi Mišković u igrača na kojemu ne može više profitirati uložio više od 150 tisuća eura po sezoni…


Povrh svega toga treba uzeti u obzir da je Dudu zadnju utakmicu odigrao još u srpnju, te da je upisao tek devet nastupa u dresu »Atletica Paranaensea« u 2017. godini.


Zbog svega toga ova priča će teško zaživjeti, ali ne treba je unaprijed arhivirati.