Pobjeda nad Lokomotivom

Kek zadovoljan: ‘Hvala navijačima, čestitke igračima’

Orlando Rivetti

Snimio Vedran KARUZA

Snimio Vedran KARUZA

Htijenje, voljni element, izuzetna podrška s tribine, sve to  rezultiralo je »happy endom«... To je nogomet, prije tri dana primiš gol u sudačkom vremenu, sada ga zabiješ. Pobjeda je apsolutno zaslužena. Znao sam da ćemo imati poteškoća. U ovom trenutku je najvažnije da smo pobijedili, kaže Matjaž Kek



Oluja s Rujevice. Na tribinama, ali i na terenu u posljednjih desetak minuta nakon zapucana kaznena udarca.


– Htijenje, voljni element, izuzetna podrška s tribine, sve to  rezultiralo je »happy endom«… To je nogomet, prije tri dana primiš gol u sudačkom vremenu, sada ga zabiješ. Pobjeda je apsolutno zaslužena. Znao sam da ćemo imati poteškoća. U ovom trenutku je najvažnije da smo pobijedili, kaže Matjaž Kek.


Morali ste potrošiti neke igrače?




– Znao sam da će se dva, tri igrača morati potrošiti. Pobjeda je najbolji doping za sljedeću utakmicu. A Bradarićev pogodak i asistencija na kraju za Mateija su stimulans za sljedeće utakmice. Vešović mora uhvatiti pravi ritam.  Žuta i Punčec su odigrali solidno. Martić je još u poluvremenu osjetio zadnju ložu, Črnicu je vjerojatno stradao menisk. Stvari su to s kojima moramo živjeti. Posebno mi je drago kako su reagirali poslije zapucanog jedanaesterca. Dogodi se svakoj ekipi,  svakom igraču. Matei se brzo vratio. Možda nas je gol u ranoj fazi odmah spustio za 40 posto… Ali pjesma s tribina nije prestajala. Hvala navijačima. Čestitke igračima.


Gorgona nije bilo u službenom zapisniku?


– Gorgon i Kvržić odradili su ujutro veći dio treninga i ako se nešto ne zakomplicira, kandidarat će za momčad u utorak protiv Olympiakosa.


Mario Tokić ima za čim žaliti…


– Znali smo da će biti teško s prvakom. U razdoblju do odmora kontrolirali smo igru Rijeke, pokazali da u našoj mladosti ima perspektive i kvalitete. Pad je došao u nastavku. Nismo imali odgovor za igru Rijeke sa četiri ofenzivna igrača, trojicom napadača i ofenzivnim Vešovićem. Ne mogu se oteti dojmu da smo mogli ostati neporaženi…, zaključuje Kek.