Kup Hrvatske

Kek uoči susreta s ‘Goricom’: Želimo prekinuti negativnu seriju, cilj je prolaz u idući krug

Ivan Volarić

Kup je veliki izazov,  branimo taj trofej. U svima nama je želja da se prekine negativna serija utakmica. Pred nama je utakmica koja zahtijeva puni angažman  – kaže Kek



RIJEKA Vremenske (ne)prilike koje su jučer vladale u zapadnom dijelu Hrvatske natjerale su odgovorne na Rujevici da malo preslože svoje planove uoči današnje (13 sati) utakmice osmine finala Kupa Hrvatske u Velikoj Gorici.


Prvotno je bio planiran jutarnji trening na Rujevici i poslijepodnevni negdje u Zagrebu, no onda je ipak odlučeno da će se u ranim poslijepodnevnim satima trenirati u Rijeci, a s obzirom na to da je postojao opravdani strah da bi autobus s igračima mogao zaglaviti negdje u snijegu na putu prema glavnom gradu, što bi u potpunosti poremetilo trenažne planove Riječana.


Trener »bijelih« Matjaž Kek i bez snježnih radosti na prometnicama Gorskog kotara ima dovoljno problema uoči utakmice s ambicioznim drugoligašem.


Rudeš upozorenje




– Prije svega to je utakmica od izuzetne važnosti za nas – govori trener Riječana. – »Gorica« je svojim igrama i plasmanom u Drugoj HNL veliki zalogaj i moramo paziti na svaku sitnicu u pripremi utakmice. Osim toga, svi znamo kakvi uvjeti za igru nas očekuju.


Iako, teren je dobar što se vidjelo i tijekom prošloga tjedna kada je tamo  igrala mlada reprezentacija. Posljednjih dana trenirali smo bez dva reprezentativca, Gavranovića i Bradarića, bez Hebera, koji sigurno neće biti u stanju igrati, te Eleza i Vešovića.


Zbog povišene temperature nije trenirao ni Pavičić. Vidjet ćemo još koji su ti igrači koji mogu konkurirati za tu utakmicu. Cilj je jasan, proći dalje, ali uz sav respekt za suparnika. Uvijek te tekme znaju biti nezgodne. Sjetimo se prošle sezone kada smo prošli »Rudeša« u produžecima. To nam je dovoljno upozorenje.


Gavranović i Bradarić dočekali su momčad u Zagrebu, što znači da će biti uz suigrače danas u Velikoj Gorici. Pitanje je, naravno, hoće li  ih Kek koristiti.


– Vidjet ćemo u kakvom su stanju – nastavlja trener Riječana, koji je imao tjedan dana vremena da zajedno s igračima kroz serijal treninga pokuša pronaći eliksir za izlazak iz rezultatske krize.


Podrška navijača


– Uoči utakmice s »Lokomotivom« govorio sam da smo dobro trenirali kroz tjedan, a to se na kraju nije vidjelo na utakmici. Pokušali smo  kroz razgovore i kroz treninge dignuti formu pojedincima. Dobro nam je došlo i druženje s našim navijačima na Krku. Tu se vidjela ta privrženost navijača klubu. To nam je najbolji poticaj. Na kraju krajeva, to nam je i Armada pokazala u posljednjim utakmicama. Stali su uz klub i moramo im uzvratiti u prvom redu dobro organiziranom igrom prilagođenom uvjetima. Moramo  razmišljati o kvaliteti svoje igre.


Bilo bi dobro pobjedom otvoriti zadnju jesensku dionicu i tako najaviti rezultatski uspon u završnici godine za pamćenje.



Trener Riječana Matjaž Kek ponudio je svoje viđenje plasmana »kockastih« na SP u Rusiji.– Možda je taj uspjeh stigao u najbitnijem trenutku, a posebno se to odnosi na način na koji je izboren plasman na SP. Bilo je puno upitnika nakon utakmice s Finskom na Rujevici. Ne treba sada ulaziti u euforiju nego nastaviti trezveno i koncentrirano dalje, to je u ovom trenutku top rezultat koji je potreban hrvatskom nogometu. Međutim, hrvatski nogomet nije samo reprezentacija… – poručio je trener Riječana.


– Kup je veliki izazov, na kraju krajeva branimo taj trofej. Normalno da je u svima nama želja da se konačno prekine ta negativna serija utakmica. Pred nama je teška utakmica koja zahtjeva puni angažman i punu koncentraciju, a takva će biti svaka do kraja sezone.


Predsjednik Damir Mišković najavio je neke nove momente u životu kluba, tijekom stanke »Rijeka« će krenuti nekim drugačijim smjerom.


– Predsjednik je sve pojasnio, a ja bih se ipak fokusirao na probleme koje imam na terenu – rekao je Kek.