Zaslužena pobjeda

Kek nakon utakmice u Gradskom vrtu: Ovakav gard pokazuju ekipe koje žele nešto više!

Ivan Volarić

Foto D. Lovrović

Foto D. Lovrović



OSIJEK Matjažu Keku oteo se osmijeh tijekom presice nakon utakmice u Gradskom vrtu kojega su mogli primjetiti samo oni koji ga dobro poznaju. Duboko u sebi vjerojatno je bio jako zadovoljan, neovisno čak i o problemima u igri koje je sigurno lakše rješavati kada momčad pobjeđuje.


– Zasluženo smo pobijedili u dobroj utakmici – krenuo je Kek. – Čestitke igračima, pokazali su karakter i glad, a mislim da je u konačnici iza nas dobra utakmica. I teren je čak omogućavao igru, a kada igraju dvije ekipe koje razmišljaju o golovima, onda izađe ovakva utakmica. Bilo je i grešaka, ali ovakav gard pokazuju ekipe koje imaju svoj cilj i motiv za nešto malo veće. Čestitke našim domaćinima, utakmica je bila korektna, a posebno hvala navijačima koji su potegnuli čak do Osijeka. Sve najbolje »Osijeku«, nama slijede pripreme za »Inter«.


Filip Bradarić je izašao šepajući s terena u samom finišu utakmice?




– Osjetio je mišić, uz to zaradio je treći žuti karton pa ćemo morati potražiti novo rješenje za Zaprešić.


Najteža prepreka


Preskočili ste jednu od najtežih prepreka na putu do naslova prvaka?


– Prva je uvijek – najteža. Ali ima još 15 prepreka. Znali smo da nas čeka izuzetno motiviran protivnik koji je napravio veliki iskorak. Pobjede u Gradskom vrtu puno znače. Bila je puno veća razlika u kvaliteti između nas i »Osijeka« pa smo u Gradskom vrtu teško prolazili. Ova utakmica izuzetno je važna jer smogli smo snage poslije »black outa« od 15 minuta, te pokazali što nas zanima i o čemu razmišljamo. Za mene ovo je bila dobra utakmica, a »Rijeka« bila bolja upravo za taj gol viška.


Sigurno niste sretni kako je reagirala vaša uža obrana kod osječkih golova?


– To ćemo sigurno pogledati, analizirati… Ispadali smo u seriji. Znali smo i prije utakmice da moramo raditi kako bismo bili još malo kompaktniji i odlučniji. Izuzetno dobro smo ušli u utakmicu. Imali smo nekoliko situacija, došli smo do gola i samo smo trebali biti malo pametniji. Međutim, Osječani su nam uletili na otvoreni gard postigli golove… Još imamo puno za raditi, međutim , svaka ovakva pobjeda nosi dodatni motiv, veliki korak i razmišljanje kako već sada napraviti bolje, kako greške smanjiti i razmišljati o sljedećoj utakmici.


Hladnokrvnost


Franko Andrijašević je zablistao nakon što u većini pripremnih utakmica nije bio u nekoj osobitoj formi?


– Franko je prije svega u onim trenucima kada izađe ispred vratara – hladnokrvan. Nemam potrebe isticati bilo koga. Svi su radili greške, ali i radili dobre stvari. Vešović je krenuo odmah na poluvremenu probijati bok, bili smo još kompaktniji, ali vjerujte da nije lako protiv »Osijeka«. Imaju moć i kvalitetu.


Puno toga donijeli su i potezi s klupe u nastavku?


– Želite reći da sam napravio nešto dobro ha, ha… Imali smo pripremu utakmice kako treba, ali možeš ti sve nacrtati na ploči, no važno je kako igrači reagiraju na treningu i kako reagiraju na utakmici. Mi treneri smo tu da donesemo neki impuls. Veseli me gard i karakter ekipe. Nismo u svim utakmicama jesenas ovako izgledali – poručio je Kek.