Miškovićeva era

Kek je upisao najuvjerljivije pobjede, a Rožman najteži poraza od modrih

Marko Cvijanović

Matjaž Kek/Foto Arhiva NL

Matjaž Kek/Foto Arhiva NL



RIJEKA Rijeka i Dinamo su u Miškovićevoj eri odigrali 38 utakmica, tijekom kojih su Riječani ostvarili 11 pobjeda, 12 remija i upisali 15 poraza. U Kupu su, doduše, »bijeli« u prednosti uz četiri ostvarene pobjede, jedan remi i dva poraza.


Najuvjerljivije pobjede nad »modrima« Riječani su upisali pod vodstvom Matjaža Keka, u 9. kolu šampionske sezone 2016./17. »bijeli« su na Rujevici slavili 5:2 zahvaljujući dvostrukim strijelcima Gorgonu i Vešoviću, odnosno pogotku Gavranovića, a u 23. kolu sljedeće sezone (2017./18.) Rijeka je pobijedila 4:1 uz dvostrukog strijelca Hebera, odnosno golove Puljića i Pavičića.


Nejteži poraz u Miškovićevoj eri i, općenito, u klupskoj povijesti, Rijeka je od Dinama doživjela u 15. kolu ove sezone, kad je na Rujevici poražena 0:5. Prije toga »bijeli« su u Maksimiru dvaput poraženi sa po 0:4, u 30. kolu sezone 2013./14. (Kek) kada je taj rezultat svijetlio već u 23. minuti, odnosno u 36. kolu sljedeće sezone (Kek).




Zanimljivo je da je jedan od najtežih poraza Rijeke od Dinama (2:5) ujedno i najslađi s obzirom da se dogodio u posljednjem kolu one sezone kad je Rijeka u Maksimiru proslavila povijesni naslov prvaka Hrvatske.