HT Prva liga

Kek će u Kranjčevićevoj morati mijenjati prvih 11: Zadnji trening dat će odgovore

Orlando Rivetti

Matjaž Kek / Foto: D. JELINEK

Matjaž Kek / Foto: D. JELINEK

Skupljaju bodove, približili su se ekipama koje se bore za očuvanje ligaškog statusa. Davljenici se hvataju svake slamke, opasni su... Srcem nadoknađuju manjak kvalitete – kaže trener Rijeke



Zauzimaju mjesto na ljestvici s kojeg se seli u niži rang natjecanja. Deseti su nogometaši Rudeša, ali samo bod više imaju Cibalia i Istra 1961. Nema nikoga iza njih, samo provalija ispadanja, ali u prošlom su kolu svladali momčad Osijeka (1:0), koja se bori za europsku vizu. Pogotkom Budimira. Nogometaši Rudeša i Rijeka danas (18 sati) u Kranjčevićevoj igraju drugi susret 29. kola HNL-a.


Domaćinima bodovi trebaju u borbi za ostanak, Riječanima u utrci s Hajdukom za drugo mjesto. Riječanima će to biti četvrto uzastopno gostovanje, računajući i polufinalnu utakmicu Kupa s Dinamom u Maksimiru.


– Specifični su uvjeti za igru u Kranjčevićevoj, traži se prije svega dobra prilagodba na teren, ali još više razmišljamo o suparniku koji igra sve bolje iz utakmice u utakmicu. Dobro su se posložili, s nekoliko kvalitetnih pojedinaca podigli su voljni moment. Igraju bolje i agresivnije. Moramo biti spremni odgovoriti na isti način – kaže trener bijelih Matjaž Kek.




Nema repova iz Koprivnice, ali bit će nekih prisilnih izmjena u sastavu.


– Leovac je upitan, nije trenirao s ekipom, uz kažnjenog Bradarića ne konkurira za sastav. Izvan treninga je još uvijek Prskalo, za ostalo ću odgovore dobiti na treningu prije puta. Uz naglasak da sam bio zadovoljan s puno toga u Koprivnici. U analizama s igračima tražimo konstantu, što veći broj ponavljanja dobrih stvari. Razumljivo, uz ispravljanja uočenih grešaka koji nam u nekim djelovima utakmica zadaju određene probleme.


Bradarić je dobio tri utakmice neigranje, odužilo se to odlučivanje?


– Neću komentirati. Valjda je trebalo pogledati sve snimke. Prikupiti izjave, a pošta danas dugo putuje… Vjerojatno je trebalo više od sedam dana.


Rudeš je jedno od proljetnih iznenađenja?


– Puno bolje izgledaju u ovom proljetnom nastavku, skupljaju bodove, približili su se ekipama koje se bore za očuvanje ligaškog statusa. I na začelju ljestvice bit će veoma zanimljivo do kraja prvenstva. Davljenici se hvataju svake slamke, opasni su… Srcem nadoknađuju eventualni manjak kvalitete.


Promijenili su stil igre?


– Postali su izuzetno agresivni. Dobro napadaju igrača s loptom. Osvajaju prostor, mogu ti zabiti gol ako im dozvoliš da se razmašu. Imaju nekoliko pojedinaca na visokoj razini kvalitete, dok su ostali u službi ekipe. To je razlogom što dobro izgledaju.


Nećete imenovati, ali riječ je o Budimiru?


– Priprema je kao i za svaku utakmicu. U analizi ćemo ukazati na snagu Rudeša, na probleme koje bi mogli imati, a od ekipe očekujem kvalitetan odgovor. Možemo imati problema ako u profesionalnom nogometu moramo pričati kako je važno da pristup bude pravi…


Igrač Rijeke, Turčin, na posudbi je u Rudešu?


– Za mladog igrača je izuzetno bitna minutaža koju je dobivao. Teško je u ekipama koje se bore za ostanak, ali on svojom brzinom skuplja minute koje će dobro doći u njegovu razvoju. Zbog toga je i poslan u Rudeš. U zdravu sredini, što me posebno veseli.