S. Belupo vs. Rijeka

KRAJ: Rijeka preokretom stigla do pobjede u Koprivnici, Rožmanove promjene pokrenule bijele

Portal Novilist.hr

Dario Župarić tijekom ogleda u Koprivnici/D. KOVAČEVIĆ

Dario Župarić tijekom ogleda u Koprivnici/D. KOVAČEVIĆ



RIJEKA Nogometaši Rijeke danas se u Koprivnici vraćaju prvenstvenim obavezama utakmicom protiv Slaven Belupa. Slaven Belupo dočekuje Riječane s novim trenerom Tomislavom Stipićem.


– U Slaven Belupu još uvijek traje velika neizvjesnost, jer su promijenili trenera. Njihov model i sustav igre za nas će biti nešto potpuno novo, ali ipak najviše razmišljamo o sebi samima. Mislim da je to bit, da imaš svoj sadržaj pa ćemo vidjeti možemo li se u nekim stvarima prilagoditi protivniku. Od igrača Slaven Belupa očekujem da će biti agresivni, a od mojih očekujem da maksimalno iskoriste priliku. Ponavljam, suparnik će biti dobar, agresivan na svom terenu. Vjerujem da će moji igrači u takvim okolnostima biti najbolji u datom trenutku. U tom smjeru idu naša očekivanja. Očekujem radnu utakmicu, našu sadržajnu igru u svim fazama igre, odgovornost u fazi obrane i uigranost u fazi napada. I još nešto, želimo promijeniti povijest. Naime, u posljednje dvije utakmice u Koprivnici Rijeka nije uspjela pobijediti, odigrala je 1:1, možda je vrijeme da krenemo boljim putem – rekao je Simon Rožman, trener Rijeke. 


Pripremu utakmice s Koprivničanica uvelike su remetili problemi s ozljedama nekih igrača…





– Velkovski je out, Kvržić se poslije reprezentativnih akcija vratio u ne baš najboljem stanju i vjerojatno neće putovati s nama u Koprivnicu, Halilović ima kartone, a malih poteškoća s ozljedama imaju još dvojica, trojica igrača. Međutim, kod mene je uvijek isto: igraju samo oni koji su sto posto fit. Ipak je na meni prevelika odgovornost da bih riskirao s igračima koji nisu na sto posto i dovodio u pitanje mogućnost ozljeđivanja. Kod mene će uvijek biti tako. Da, Kvržić je odigrao dvije utakmice, a Lončar na obje utakmice nije bio ni u zapisniku. To su stvari na koje ne mogu utjecati, reprezentacija je najviša razina u nogometu i to se poštuje. Lončar se vratio s određenim iskustvom, ali on je uvijek vrlo motiviran za rad i jedva čeka priliku da se dokaže meni, ali u prvom redu sebi. Pavičić? On je jedan od igrača koji imaju manjih poteškoća. Kod mene nije moguće pet dana ne trenirati, a onda u petak biti kandidat za utakmicu. Pavičić je napravio dva treninga u normalnom ritmu, potpuno je spreman, ali vidjet ćemo još… – zaključio je Rožman.


Čekamo službene sastave.


Stigli su sastavi. U obje jedanaestorke ima dosta promjena u odnosu na najave. Rožman se odlučio na stoperski par Župarić – Punčec, ispred njih će igrati dvojica zadnjih veznih, Capan i Lončar, a na krilnoj poziciji Murić. Lepinjica, Pavičić, Acosty, Čolak, Escoval, Mamić, Iglesias i Raspopović su na klupi za pričuve. Šimića nema ni među zamjenama…


90. minuta: Kraj utakmice.


GOL!!! Acosty je zakucao ljevicom loptu u mrežu! Rijeka je u 90. minuti stigla do preokreta.


76. minuta: Nova velika prilika za Rijeku, ali Andrijašević nije precizan.


GOL!! Rijeka je nakon Rožmanovih promjena počela igrati, a stigla je i do poravnanja u 74. minuti. Alexander Gorgon je zabio za 1:1, sudeći po TV snimci kapetan Rijeke zabio je iz zaleđa.


73. minuta: Velika prilika za domaće, Krstanović je sam ispred Prskala, vratar Riječana brani.


69. minuta: Tomečak je dvaput pokušao, jednom je dobro reagirao Ježina, a drugi put je njegov udarac završio u obrambenom bloku.


66. minuta: Posljednja promjena u gostujućem sastavu, ušao je Čolak umjesto Puljića.


61. minuta: Rožman je uveo i Pavičića umjesto Capana.


60. minuta: Konačno povezana akcija i prilika za Rijeku. Bogojević je u zadnji trenutak blokirao Andrijaševića koji je izašao ispred vratara Ježine. 


57. minuta: Iz igre je izašao neprimjetni Murić, Rožman je uveo Acostyja


46. minuta: Počelo je drugo poluvrijeme.  


45+1 minuta: Kraj prvoga poluvremena.


45. minuta: Rijeka s trgnula u završnici poluvremena, Lončar je tukao, a Božić skrenuo loptu u korner.


38. minuta: Uzvratila je Rijeka. Prvi pokušaj gostiju i udarac Lončara brani vratar Ježina.


38. minuta: Nova loša reakcija Rijekine uže obrane, Župarić je izgubio duel s Mateusom koji je tukao iskosa, a Prskalo sjajno reagirao.


34. minuta: Oglasila se Armada. U pravi trenutak da pomogne momčadi koja ne izgleda dobro.


29. minuta: Puclin je tukao iskosa, Prskalo obranio. Rijeka nije dobro reagirala nakon primljenog pogotka. I dalje bijeli imaju problema u fazi obrane, posebno Tomečak na desnoj strani.


GOL!!! Radivojević je u 15. minuti s vrha peterca zabio glavom i okrunio bolji ulazak svoje momčadi u utakmicu. Loše su reagirali Rijekine stoperi i veznjaci, petorica igrača u bijelim dresovima čuvali su trojicu domaćih igrača toliko dobro da se strijelac naklonio pred Prskalom za vodstvo “plavih”. Tomečak je prethodno izgubio jedan zračni duel i ostati ležati na travnjaku.


8. minuta: Pokušaj ubačaj Bogojevića umalo je iznenadio Prkskala koji je izvukao loptu iz bližih rašjli u drugi korner za domaće.


1. minuta: Počela je utakmica u Koprivnici.


S. BELUPO – RIJEKA 1:2


Stadion u Koprivnici. Gledatelja: 1500. Sudac: Tihomir Pejin (D. Miholjac). Strijelci: 1:0 Radivojević (15′), 1:1 Gorgon (74′), 1:2 Acosty (90′). Žuti kartoni: . 


S. BELUPO: Ježina, Božić, Mikulić, Jajalo, Glavčić (od 67′ Zirdum), Paracki, Puclin, Bogojević, Radivojević, Mateus, Krstanović.


RIJEKA: Prskalo, Tomečak, Župarić, Punčec, Smolčić, Capan (od 61′ Pavičić), Lončar, Andrijašević, Murić (od 57′ Acosty), Gorgon, Puljić (od 66′ Čolak).



Utakmice 12. kola:


Gorica – Dinamo       2:4Varaždin – Istra 1961       1:0S. Belupo – Rijeka       1:2Inter – Osijek       ned. 15Lokomotiva – Hajduk       ned. 17.30

Dinamo       11       8       1       2       21:5       25


Hajduk       11       7       2       2       20:6       23


Rijeka       11       6       4       1       17:9       22


Osijek       11       5       4       2       17:10       19


Gorica       12       4       3       5       16:18       15


Lokomotiva       11       4       3       4       16:17 15


Istra 1961       12       2       4       6       12:19  10


Varaždin       12       2       4       6       11:21  10


S. Belupo       12       3       1       8       12:28 10


Inter       11       1       4       6       14:20  7


Sljedeće kolo (26. listopada): Varaždin – Inter (25. listopada), Istra 1961 – Lokomotiva (27. listopada), Hajduk – Slaven Belupo, Rijeka – Gorica, Dinamo – Osijek (27. listopada).