Dinamo vs. Rijeka

KRAJ DERBIJA: Srčana Rijeka na čelu sa Slugom sačuvala bod u Maksimiru!

P. N.

Momčilo Raspopović/D. LOVROVIĆ

Momčilo Raspopović/D. LOVROVIĆ

Modri su poveli u 32. minuti pogotkom Gavranovića, poravnao je Raspopović euro-pogotkom šest minuta kasnije.



RIJEKA Počeo je derbi u Maksimiru. Sastaju se dva posljednja prvaka, momčad, kojoj po tradiciji i budžetu pripadaju naslovne uloge u utrci za naslovom prvaka i jedina momčad koja je gromoglasno najavila novi pokušaj osvajanja titule. Ovo je 154. službeni ogled Dinama i Rijeke. U dosadašnjih 153. modri su dobili 80 utakmica, bijeli 39, a 34 susreta završila su bez pobjednika. U HNL-u su odigrana 75 derbija, 43 je dobio Dinamo, 16 Rijeka (16 remija). Kada su u pitanju gostovanja u Maksimiru onda Rijeci tradicija nije baš naklonjena. Riječani su dobili svega osam od 77 utakmica, ali i posljednju odigranu proljetos.


Oba trenera su se odlučila na neke promjene u sastavu u odnosu na najavljene. Bjelica na lijevoj strani obrane ipak izveo Leovca umjesto Muse. Matjaž Kek je prema očekivanjima zgusnuo središnjicu momčadi, uveo je još jednog središnjeg veznog igrača. Na sredini terena igrat će trojka: Grahovac – Čanađija – Lončar, a u napadu trojac: Acosty – Gorgon – Heber. Viroznog Župarića prema očekivanjima nema u momčadi, na njegovo mjesto ušao je Escoval. Nije poznato zbog čega u zapisniku nema Leonarda Žute (zbog ozljede koljena) čije mjesto na lijevoj strani obrane će zauzeti desni bek (Raspopović ili Pavelić). Na riječkoj klupi utakmicu su počeli Prskalo, Mamić, Kvržić, Čolak, Puljić, Pavičić i Capan.


90’+6 minuta: Kraj utakmice. Rijeka nosi bod iz Maksimira.




90. minuta: Raspopović je spriječio kontru modrih i zaradio drugi žuti, odnosno crveni karton.


88. minuta: Mamić je ušao u igru umjesto Pavelića.


82. minuta: Bjelica je izvao umornog Hajrovića i uveo Budimira. 


82. minuta: Pomoćnom sucu Radiću pokvarila se zastavica pa je dobio zamjensku!?


75. minuta: Izašao je i drugi napadač Heber, a ušao defanzivni veznjak Capan koji bi trebao donijeti malo više sigurnosti u defanzivnom skoku.


73. minuta: Kek se ne miri s 1:1 na Maksimiru, osvježio je napadačke redove Kvržićem umjesto Acostya.


72. minuta: Stojanović je ubacio, a Gavranović poslao loptu zamalo kraj suprotne vratnice.


69. minuta: Dinamo prijeti nakon kornera. Perićev udarac glavom Raspopović je izbacio s gol-linije.


67. minuta: Bjelica je odlučio pojačati vezni red uvođenjem defanzivnijeg Kneževića umjesto ofenzivca Gojaka.


61. minuta: Perić je požutio nakon prekršaja na Acostyju. Gorgon je probao iz slobodnog udarca, ali tukao je ravno u Livakovića.


57. minuta: Sluga ponovo sjajno brani, ovoga puta udarac Kadziora.


56. minuta: Ponovo je riječka obrana slabo reagirala na ubačaj s boka, Sluga je odlično reagirao na udarac glavom Dilavera.


47. minuta: Dvojbena odluka pomoćnih sudaca koji su označili zaleđe Gorgona koji je sam krenuo prema golu.


46. minuta: Nastavak je počeo promjenom u domaćim redovima. Perić je ušao umjesto Leovca. Na lijevi bok premješten je Dilaver, a Perić je zaigrao na poziciji stopera.


Brojači su izbrojali 5752 gledatelja.


Rijeka je sasvim solidno izgledala do odmora. Kekov recept s igračem više u sredini terena donio je željeni efekt. Modri nisu imali previše prostora, riječki blok je dobro funkcionirao. Šteta što je ponovo došlo do individualne pogreške u zadnjoj crti obrane. Statistika je pokazala da je Dinamo imao malu premoć u posjedu lopte (51:49).


45.+1 minuta: Završilo je prvo poluvrijeme.


44. minuta: Uzvratio je Lončar, a Livaković izvukao loptu iz rašlji u korner.


44. minuta: Olmo se u gužvi našao u prilici, ali je Sluga uz pomoć obrane dobro reagirao.


GOL!! Kakva golčina Raspopovića! Branič Rijeke postigao je prvijenac u dresu Rijeke. Opalio je po lopti iskosa s 25 metara, Leovac je uklizao i lopti dao čudnu putanju. Livaković je bio nemoćan.


GOL!! Dinamo je poveo u 32. minuti. Escoval je nespretno zahvatio glavom ubačaj i pogodio dalju vratnicu, a Gavranović odbijanac pospremio u mrežu.


28. minuta: Velika prilika za Rijeku! Pomoćni sudac je označio zaleđe, a Strukan dobro procjenio kada je pustio Acotyja da sam krene prema Livakoviću. Ganski napadač je međutim loše reagirao, njegov lob preko vratara je stigao Stojanović i izbacio u polje.


26. minuta: Escoval je u padu blokirao pokušaj Gavranovića u padu.


24. minuta: Kekova brana na sredini terena djeluje čvrsto. Riječani su počeli izlaziti iz bloka te prijetiti modrima.


11. minuta: Raspopović je požutio zbog prekršaja na Kadzioru.


8. minuta: Prilika za Gavranovića, ali je tukao preko gola.


1. minuta: Počela je utakmica.


DINAMO – RIJEKA 1:1


Stadion u Maksimiru. Gledatelja: 5752. Sudac: Duje Strukan (Split). Strijelci: 1:0 Gavranović (32′), 1:1 Raspopović (38′). Žuti karton: Raspopović (Rijeka), Perić (Dinamo). Crveni karton: Raspopović (90′).


DINAMO: Livaković – Stojanović, Theophille, Dilaver, Leovac – Šunjić – Kadzior, Gojak (od 67′ Knežević), Olmo, Hajrović (od 82′ Budimir) – Gavranović.


RIJEKA: Sluga – Raspopović, Escoval, Punčec, Pavelić (od 88′ Mamić) – Grahovac, Čanadžija, Lončar -Acosty (od 73′ Kvržić), Gorgon, Heber (od 75′ Capan).