Zgusnuti raspored

KEK PRIJE RUDEŠA ‘Trebat će nam puno pameti i tečnosti protiv motiviranog novaka’

Denis Frančišković

Foto Damir Škomrlj

Foto Damir Škomrlj

»Rudeš« je ekipa koja se dokazala u Osijeku, pokazali su da zaslužuju ulaznicu među najbolje i tu neće biti šetnje. Trebat će nam puno tečnosti i pameti u igri, a šanse u kojima se nađemo morat ćemo koncentrirano realizirati – smatra kormilar »bijelih«



RIJEKA »Bijeli« nastavljaju sa zgusnutim rasporedom, Europa i Hrvatski telekom Prva liga, slatka su i željena stvarnost momčadi Matjaža Keka. Potraje li što duže, to bolje za klub i navijače željnih pravog nogometa i Europe u vlastitom dvorištu.


»Rijeka« je uspješno krenula na dva kolosijeka, a to treba potvrđivati iz kola u kolo. Već večeras (21 sat) kada u »rujevički lonac« stiže »Rudeš«, novi prvoligaš i najugodnije iznenađenje prvog kola. Gosti su naime »ubrali« veliki bod u Gradskom vrtu, vodili i opasno prijetili Osječanima. A i riječka Kup iskustva s »Rudešom« nisu baš najugodnija…


– Dolazi nam momčad koja je odmah u prvom kolu dokazala da je zaslužila najbolju ligu u Hrvatskoj, momčad koja je posložena, organizirana i koja ima svoj način igre. Stvarno su se u dobrom svjetlu predstavili u Gradskom vrtu – kaže trener Matjaž Kek i dodaje: – Za nas je to izazovna utakmica u trenutku dok igramo Europu. Ona je sada najvažnija i zato moramo odigrati dosta autoritativno i kvalitetno da bi došli do našeg cilja, a to su bodovi. Unatoč teškom putovanju imali smo dovoljno vremena da se regeneriramo, a moramo biti svjesni da nas čeka težak i motiviran protivnik koliko god možda netko misli da pametujemo i tražimo alibije.


Vešović out




Ozljede i kartoni čine svoje. Vratar Prskalo od ranije je »out«, a zbog ozljede za večeras otpada i Vešović. Bradarić odrađuje kaznu crvenog kartona…


– Vešovićev vrat i mišić nisu dobro. Imao je probleme već poslije prvog treninga nakon Engleske. Vidjet ćemo kako će se situacija razvijati – potvrđuje kormilar »bijelih« kojeg ne čudi što će protivnik večeras zasigurno biti dodatno motiviran. Novi je prvoligaš kojeg je gostujući bod zasigurno napunio samopouzdanjem.


– Izostanak Bradarića? U sezoni dođu situacije kada nedostaje važan igrač. Išao je nepotrebno napraviti start zbog kojeg je dobio drugi žuti. Sad je to prošlost. Imamo igrače koji će dobiti prigodu, u zgusnutom rasporedu neki će i odmoriti. Ovo je prilika za Maleša od početka, njega namjerno nisam koristio na onoj plastičnoj podlozi jer to je smrt za njegove zglobove. Mislim da je sada red na njega od početka pa ćemo vidjet kako će se utakmica razvijati. Još jednom ponovljam, neću prestati stvarati pritisak na igrače koji su, ajmo reći, malo u drugom planu. Tražim da daju više, jer mogu i sposobni su za to. To važi za ove koji su se standardizirali tako i one iz drugog plana. »Rudešova« motiviranost? Nije to ništa novo kod momčadi koja ulazi u Prvu ligu. Mi smo jedno poluvrijeme protiv njih u Kupu prošle godine izgubili 3:0. Ekipa su koja se dokazala u Osijeku, pokazali su da zaslužuju ulaznicu među najbolje i tu neće biti šetnje. Normalno, sada im je tu i izazov Rujevice, izazov »Rijeke«… Sve je to sigurno puno potencirano kod njih i trebat će nam puno tečnosti i pameti u igri, a šanse u kojima se nađemo morat ćemo koncentrirano realizirati – smatra Kek koji može biti zadovoljan i činjenicom što su na Otoku proradili napadači. Ali i cijela momčad imala je sigurnost i prepoznatljiv potpis u pobjedi.


Punčec konkurira


– Naročito poslije prvog gola smo igrali očekivano, puno okomitije i direktnije. Nisu nam oni dali puno više prostora, nego smo ga mi s puno više kretanja u napadu otvorili. Sigurno, bio je to onaj dio s kojim sam zadovoljan. Prinove? Aklimatizacija je prošla i sada bi već trebali vidjeti neke stvari. Gomelt još nije dobio zeleno svjetlo da može trenirati jer nije još sanirao staru ozljedu. Hebera smo vidjeli, od dobrog do onog čime nismo zadovoljni. Sigurno će mu trebati još vremena da pohvata neke stvari, a tu je i mala jezična barijera. Đoković ima minutažu koja je nešto pokazala, a večeras razmišljam i o Punčecu. Kvržić umjesto Vešovića? I to je jedna varijanta, razmišljam o tome – najavljuje Kek.


»Rudeš« na Rujevici, a »Red Bull Salzburg« pred vratima… Igrači će po Keku danas morati biti isključivo koncentrirani na novog prvoligaša.


– Teško je Salzburg izbaciti iz glave, ali mora se. »Rudeš« je za mene momčad na koju se moramo u ovom trenutku isključivo fokusirati. Bilo kakvo razmišljanje o nečemu drugom ne donosi ništa dobro. Na početku smo sezone, ozljede jesu mali problem, kao i putovanja i sama podloga na kojoj smo igrali. To je tako nažalost, ali igrači su to dobro apsolvirali, na jedan pametan način čekali su su svoj trenutak, a kad su ga dočekali riješili su utakmicu na autoritativan način. Normalno ostavilo je sve to malih posljedica, pogotovo kada ne spavaš dvije noći u tjednu. No, s tim moramo živjeti. Jednostavno, u toj smo situaciji. Nemamo kukanja – zaključuje Kek.