Trener Rijeke

KEK NAKON RUDEŠA ‘Meni su moji igrači najbolji na svijetu. Ali želim još bržu i okomitiju Rijeku’

Orlando Rivetti

Foto Vedran Karuza

Foto Vedran Karuza

Najbitnije je bilo doći do bodova. Kroz utakmicu s Rudešom puno se toga vrtjelo u glavama igrača. Ostale su neke »norveške posljedice«. Čestitke igračima – kaže Kek



RIJEKA Trener Rijeke Matjaž Kek je nakon dugog vremena otišao s presice s osmijehom na licu… Zadovoljan i zbog činjenica da je zabio Čolak, kaže da zna koliko gol igračima znači – pogodak nakon dugo vremena. Ustvrdivši na kraju da su njegovi igrači najbolji na svijetu…


– Nakon kobnog četvrtka najbitnije je bilo doći do bodova. Kroz utakmicu s Rudešom puno se toga vrtjelo u glavama igrača. Ostale su neke »norveške posljedice«. Čestitke igračima. Naša je publika fantastična. Ne znam koliko ih je bilo, dvije tisuće i nešto više, ali dala je značajni doprinos našem uspjehu. Da smo došli do cilja usprkos greškama… Najvažnije je da smo pobijedili.


Osvježili ste momčad. Kako ste zadovoljni učinkom Raspopovića, Lončara, Escovala?




– Teško je odmah poslije utakmice davati neke pojedinačnu ocjene. Promjene sam napravio da bismo dobili na svježini, na dinamičnosti. Neki su, naime, teško trčali… Bili smo u minusu, ali na sreću brzo smo preokrenuli rezultat. Trudili su se svi, neki su igrali bolje, drugi slabije… Teško je bilo nakon onog susreta s Norvežanima. Protiv Rudeša svi su pokazali želju. Vidio se pritisak razočarenja koji je bio na njima. Oni koji su dobili prigodu dali su svoj doprinos pobjedi.


Zdravstveno stanje Pavičića i Hebera?


– Pavičić je dobio udarac u patelu, videt ćemo o čemu je riječ, nadajmo se da je riječ samo o udarcu. Heber je u jednom trenutku bio bez svijesti. Dobio je udarac u pluća i jetru, ali vjerujem da su to stvari koji se daju sanirati u nekoliko dana. Brzi izlazak Pavičića promijenio neke stvari u planu igre.


Trener gostiju, Matić, rekao je da je to bila najbolja utakmica njegove momčadi ove sezone. Rijeka je, dakle, odigrala dobru i poštenu utakmicu.


– Poštenu i odgovornu. U igri nedostaje još tečnosti, sigurnosti i samopouzdanja, a puno je toga ostala na terenu u – četvrtak u susretu s Norvažanima. Na svima nama je da kroz trening i razgovor pokušamo dignuti neke igrače. Ritam je bio težak, iako smo odigrali samo dvije europske utakmice. Na tom planu moram neke stvari riješiti sa svojim suradnicima. Jer, želim Rijeku koja ide prema naprijed, momčad koja traži dubinu. U nekim je trenucima previše neodlučnosti vidljive kroz igru u širinu ili unazad… Gdje se najteže pogriješi. Igra se sa desetoricom iza lopte… Što se Rudeša tiče, njih nitko nije nadigrao, pa niti u prijateljskim utakmicama. Dobro smo iskontrolirali utakmicu, nisu nam stvarali prigode. Ali opet smo primili jeftini gol… Takva pljuska. Ipak, u pravom trenutku smo reagirali i vratili utakmicu u svoje ruke.


Ivan Matić porazu usprkos, nije bio nezadovoljan.


– Dojma sam da smo možda zaslužili – bod. Imali smo vodstvo, znali smo da Rijeka slabije reagira u prekidima. Na kraju smo i mi primili takav pogodak. Zadovoljan sam. Izdržali smo ritam i pritisak Rijeke. Odigrali najbolju utakmicu u dosadašnjem djelu prvenstva. Valja nam nastaviti raditi i rezultati će doći… – rekao je Ivan Matić.