Dobrodošla pauza

KEK NAKON CIBALIJE ‘Odradili smo jedan ciklus, sada se moramo smiriti i predahnuti’

Orlando Rivetti

Foto Silvano Ježina

Foto Silvano Ježina

Poslije pauze se vjerojatno vraća Gorgon, Leovac ima kartone



Matjaž Kek ima razloga za zadovoljstvo. Njegova je momčad ostvarila četvrtu pobjedu u nizu, zabila je pet komada, ali što je najvažnije, odigrala je stvarno dobru partiju. Bez obzira na skromnost suparnika. Rijeka opet teče goropadno…


– Lijepa i čista pobjeda. Imali smo dovoljno pameti, strpljenja i znanja. U konačnici i organizacije, jer nismo srljali, dočekali smo svoje povoljne trenutke. Zadovoljan sam kako je ekipa reagirala. Od pristupa do onoga što je pokazala na terenu u igračkom smislu. I zbog činjenice da nije bilo Bradarića. Čestitke igračima, hvala svakom gledatelju koji je danas po hladnom vremenu došao na Rujevicu da bude uz svoju momčad. Završili smo jedan ciklus, imamo dovoljno vremena pripremiti se za sljedeću utakmicu.


Sljedeća utakmica je Hajduk u Splitu 31. ožujka, je li pauza dobrodošla ili sada baš ne paše?




– Mislim baš suprotno. Odradili smo jedan ciklus. Ipak je to nova momčad. Moramo malo predahnuti, malo raditi na treningu. Da se malo smirimo svi skupa. Znam da je puno pitanja je li pauza dobrodošla. Dobro nam je došla da pojačamo zajedništvo u ekipi koje je sve bolje i bolje.


Čolak je izašao zbog ozljede?


– Nije dobro. Sam je tražio zamjenu. Danas će na magnetsku rezonancu da točno vidimo o čemu je riječ. Ima problema nekoliko dana, na treningu je bio u redu, pa sam odlučio staviti ga u igru, ali je osjetio bol dosta rano, nakon dvadeset minuta. Ulaskom Capana dobili smo rješenje više. Poslije pauze se vjerojatno vraća Gorgon, Leovac ima kartone. Ne vidim neki problem, imamo igrača koji će s puno motiva i želje konkurirati za sastav za sljedeću utakmicu – rekao je Kek.