Sportski direktor Rijeke

Juričić priznao da je Kek preporučio Rožmana: ‘Trebao je doći još ranije, ali tada ideja nije zaživjela’

Portal Novilist.hr

Srećko Juričić/Foto Arhiva NL

Srećko Juričić/Foto Arhiva NL

Prije par godina, nakon što smo osvojili duplu krunu, postojala je ideja da Matjaž Kek obnaša funkciju menadžera, a da se dovede jedan trener koji bi vodio ekipu. Ideja je bila da to bude Rožman. Ta ideja nije tada nije zaživjela. Međutim, sada kada je Bišćan otišao to nam to bila najbolja i najbrža varijanta - rekao je Juričić



RIJEKA Srećko Juričić, sportski direktor Rijeke, gostovao je u emisiji Radio Rijeke, “Pod stijenama Kantride”, te se osvrnuo na posljednje susrete “bijelih” i promjenu za kormilom prve momčadi.


– Mogu reći da sam zadovoljan s utakmicom u Varaždinu, ona se nadovezala na utakmicu protiv Istre 1961. To su bile vrlo slične utakmice. Bili smo bolji svih 90 minuta i zasluženo pobijedili – govorio je Juričić u mikrofon kolegi Robertu Ferlinu.


Istra 1961 je protiv Hajduka pokazala da nije bezazlena ekipa?




– I ova utakmica u Varaždinu je pokazala da nikoga nije lako dobiti. Varaždin je dobio Dinamo kolo prije toga. To pokazuje da nam je ekipa jaka.


Po igri se ne bi reklo da je iza igrača i Uprave buran tjedan. Otišao je Igor Bišćan, a vi ste posegnuli za trenerom u slovenskim vodama?


– To što se dogodilo u Rijeci događa se u svim klubovima po cijelom svijetu. Nismo željeli da do toga dođe, ali takve situacija dolaze i treba ih riješavati što efikasnije.


Tko vam je skrenuo pažnju na Rožmana?


– Matjaž Kek. Prije par godina, nakon što smo osvojili duplu krunu, postojala je ideja da Matjaž Kek obnaša funkciju menadžera, a da se dovede jedan trener koji bi vodio ekipu. Ideja je bila da to bude Rožman. Ta ideja nije tada nije zaživjela. Međutim, sada kada je Bišćan otišao to nam to bila najbolja i najbrža varijanta


Rožman za razliku od Keka prije dolaska u Rijeku nije imao toliko uspjeha. Je li dovođenje Rožmana, bez obzira na to što stiže na Kekovu preporuku, nosi određeni rizik?


– Ne vjerujem da je to rizik. Kada se dovode trenera mora se u njega vjerovati. Mi koji smo u nogometu pratimo lige ne samo u Hrvatskoj već i susjednim zemljama i znamo tko je otprilike kakav trener, odnosno tko je perspektivni trener.


S obzirom na to da se ispalo iz Europe, od objektivno kvalitetnijeg suparnika, kakvi su planovi za sezonu? Imate najmanje poraza u ligi, zadržali ste bodovni priključak za vodećima. Rastu li ambicije za ovu sezonu?


– Ne znam po koji put me stiže ovo pitanje, a ja svaki put odgovorim isto. Nama je cilj uvijek isti, a to je da budemo u vrhu hrvatskog nogometa i osvojimo mjesto koje vodi u kvalifikacije za europska natjecanja – rekao je između ostaloga Srećko Juričić.