Napušta Rujevicu

Josip Elez odlazi u Bundesligu, Rijeci tri milijuna eura odštete

Ivan Volarić

Vrlo blizu odlaska su Marko Vešović (Legija) i Josip Mišić (Sparta Prag). Rijeka će od Mišićeve prodaje (oko tri milijuna eura) zaraditi puno više nego od Vešovićeva transfera (400 tisuća eura) u Poljsku



RIJEKA Njemački mediji jučer su lansirali vijest: Josipa Eleza, braniča »Rijeke«, dijele tek formalnosti od transfera u jedanaestoplasiranu momčad Bundeslige – »Hannover«. S Rujevice su potvrdili ispravnost te informacije, iako, razumljivo, nisu željeli istrčavati sa službenim izjavama sve dok ne bude potpisan i posljednji papir tog transfera od kojega bi sudeći prema njemačkim, ali i izvorima bliskima prvoligašu s Rujevice, »Rijeka« trebala zaraditi čak tri milijuna eura na ime odštete.


Dio tog novca će otići igraču, dio na provizije agentima, a u klupsku kasu trebalo bi se sliti oko dva i pol milijuna eura što sve zajedno znači da će na Rujevici moći ponosno ustvrditi kako su napravili još jedan dobar posao tijekom mercata.


Elez je doveden pretprošlog ljeta na posudbu iz »Lazija«, ali uz unaprijed postignut dogovor o otkupu ugovora. Elez je odigrao sjajnu jesen nakon čega na Rujevici nisu dvojili, aktivirali su tijekom proljetnog dijela sezone klauzulu o otkupu, platili Rimljanima pola milijuna eura odštete, ali uz saznanje da je za njega ozbiljno zainteresiran »Schalke«.




Elez je ljetos umalo završio u Gelsenkirchenu (za pet milijuna eura!), no promjena trenera zaustavila je taj pomalo bombastičan transfer, ispostavilo se u konačnici samo odgodila Elezov odlazak u Bundesligu do zime.


Pored 23-godišnjeg braniča vrlo blizu realizacije izlaznih transfera s Rujevice su i Josip Mišić, te Marko Vešović. Crnogorski reprezentativac je na korak od odlaska u »Legiju«, a 23-godišnji veznjak je čini se puno bliže praškoj »Sparti« nego »Sportingu«. Od Vešovićeva transfera (400 tisuća eura) »Rijeka« neće ni približno profitirati kao od Mišićeva koji bi uz određene bonuse mogao dosegnuti iznos od čak tri milijuna eura. (I. VO.)