Strijelac u Varaždinu

JOAO ESCOVAL: Kup utakmice nikad nisu lagane, na nama je da budemo ozbiljni i upišemo pobjedu

Portal Novilist.hr

Joao Escoval/Foto Arhiva NL

Joao Escoval/Foto Arhiva NL

Za početak želimo pobijediti u iduće dvije utakmice, a onda nas čeka odmor, prilika da se oporavimo i pripremimo za dalje. Veselimo se nastavku sezone. Ali, idemo se prvo koncentrirati na Buje i Lokomotivu - ustvrdio je Escoval



RIJEKA Nakon Tibora Halilovića i Joao Escoval je prekinuo “silenzio stampa” kako bi za djelatnike klupskog Odjela za odnose s javnošću podijelio radost svojeg riječkog prvijenca.


– Zadovoljan sam rezultatom i načinom igre. Stvorili smo puno prilika na travnjaku na kojem je bilo teško igrati. Momčad je odlično odradila utakmica, osvojili smo tri boda i to je najvažnije, ali isto tako važno je da smo stvorili veliki broj prilika i dobro igrali – rekao je Joao Escoval.


Statistika kaže da je ovo prvi pogodak Escovala u 34. prvenstvenom nastupu za Rijeku postigao prvi gol što je ujedno njegov prvi pogodak u seniorskoj karijeri.




– Vidi se po slavlju na snimci da sam bio presretan, to mi je prvi gol u dresu Rijeke u službenoj utakmici, ali isto tako prvi gol u seniorskom nogometu u službenoj utakmici. Upravo zato je bilo i veliko slavlje, kaže branič Rijeke kroz smijeh istaknuvši da Rijeku vidi u vrhu hrvatskog nogometa na kraju sezone.


– Znam da su svakoj utakmici idemo na tri boda i da ćemo u svakoj utakmici napraviti sve da dođemo do pobjede. Cilj je naravno biti u vrhu jer imamo kvalitetu, ustvrdio je Escoval.


Ipak, prvi izazov gostovanje je kod Buja u utorak (15.30 sati) u šesnaestini finala Kupa Hrvatske


– Kup utakmice nikad nisu lagane. Momčadi u početnoj fazi natjecanja su iz nižih liga, ovo je za njih velika prilika za dokazivanje i prilika da odmjere snage s najboljim momčadima u Hrvatskoj. Siguran sam da će dati svoj maksimum, na nama je da budemo ozbiljni i upišemo novu pobjedu – rekao je Escoval.


Nakon ogleda protiv Lokomotive (6. listopada) slijedi reprezentativna pauza.


– Za početak želimo pobijediti u iduće dvije utakmice, a onda nas čeka odmor, prilika da se oporavimo i pripremimo za dalje. Veselimo se nastavku sezone. Ali, idemo se prvo koncentrirati na Buje i Lokomotivu – ustvrdio je Escoval koji se u Rijeci osjeća odlično.


– Zadovoljan sam u Rijeci, upoznao sam sve draži grada. Uživam u vremenu van travnjaka, družim se sa suigračima, odemo zajedno na ručak i večeru. Rijeka je lijep grad, nije velik, ali ima sve što je potrebno za ugodan život – zaključio je Joao Escoval.