Poznati trener

Ivanković oduševljen silinom Rijeke: ‘Pa njima su na klupi igrači poput Murića, Čolaka i Punčeca…’

Ivana Vaupotić

Foto Marko Jurinec / PIXSELL

Foto Marko Jurinec / PIXSELL

Kod momčadi Rijeke odmah se vidi vrlo dobra struktura. Sve linije su jako dobro balansirane, a to donosi tu snagu i moć. S druge strane, mislim da Varaždin mora tražiti bodove protiv momčadi kojima može parirati, poput Intera, Slaven Belupa i Istre 1961. Rijeka je za njih prejaka – dodaje Tanac



Na tribinama Gradskog stadiona Anđelko Herjavec našao se i Branko Ivanković, donedavni šef struke Al Ahlija iz Saudijske Arabije. Popularni Tanac sada je bez angažmana, no, kako sam kaže, jedva čeka novi izazov.


– Za nogometne trenere odmor ne postoji. Mi uvijek moramo imati spremne kofere i biti spremni na novi angažman. Tako je sada i sa mnom – objašnjava Ivanković, koji je u trenerskoj karijeri, između ostalih vodio Varaždin i Rijeku.


Ovoga puta svi njegovi komplimenti bili su rezervirani samo za jednu momčad.




– Rijeka je pokazala da nije slučajno tako visoko plasirana. Bila je to demonstracija nogometne siline i moći. O snazi te momčadi najviše govori zapisnik. Kod Rijeke su na klupi za pričuve bili Robert Murić, Antonio Čolak i Roberto Punčec, a to su odlični igrači – kaže Ivanković.


Prema njegovim riječima, radi se o dobro uštimanom nogometnom orkestru.


– Kod momčadi Rijeke odmah se vidi vrlo dobra struktura. Sve linije su jako dobro balansirane, a to donosi tu snagu i moć. S druge strane, mislim da Varaždin mora tražiti bodove protiv momčadi kojima može parirati, poput Intera, Slaven Belupa i Istre 1961. Rijeka je za njih prejaka – dodaje Tanac.


Dodatnu dimenziju ovoj sezoni HT Prve lige definitivno daje činjenica da će dva prvoplasirana kluba izboriti nastup u kvalifikacijama Lige prvaka.


– U vrhu su se izdvojile četiri momčadi koje će odlučivati o tim pozicijama. Objektivno, tu Dinamo ima najjaču momčad. Međutim, oni su već doživjeli dva poraza, a to nam pokazuje da se svašta može dogoditi. Dinamo i dalje ima status prvog favorita za naslov prvaka, ali Rijeka, Hajduk i Osijek mu pušu za vrat – zaključuje Ivanković.