Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 25° 1
Sutra: 22° 25° 2
23. svibnja 2018.
Prioriteti pojačanja

Intervju Ivan Mance o nastavku prijelaznog roka: 'Dovest ćemo špicu poput Romana Bezjaka'

Napadač i stoper prioriteti - Ivana Mance / Foto Vedran KARUZA
Napadač i stoper prioriteti - Ivana Mance / Foto Vedran KARUZA
Autor:
Objavljeno: 10. siječanj 2017. u 17:35 2017-01-10T17:35:30+01:00

Morala bi se stvarno dogoditi iracionalna ponuda da još netko ode – ističe operativac "bijelih" s Rujevice

RIJEKA - Prvog dana priprema pred novinare je izašao i zamjenik sportskog direktora IvanMance, od kojega se zajedno s njegovim nadređenim Srećkom Juričićem, očekuje da u idućih desetak dana odigraju ključne role tijekom zimskog mercata.

– Prioritetno nam je dovesti jednog obrambenog igrača i napadača – započeo je Mance. – Vjerujem da ćemo kroz sedam do deset dana to i riješiti. Nije isključeno da dovedemo i nekog mladog igrača ukoliko se ukaže prigoda, no isto tako cilj nam je kroz ove pripreme istestirati i neke naše mlade igrače.

Olakšava li vam posao kod dovođenja pojačanja transfer Mitrovića u »Bešiktaš«, odnosno činjenica da su Turci objavili visinu transfera i igračevih primanja?

– Ne, jer sada svi misle da imamo puno više novaca za dovođenje. To je pokazatelj s čim se suočavaju klubovi u HNL-u kada se dogode ponude i izlazni transfer. Dogodi se situacija da kao klub jednostavo teško možemo odbiti ponudu kada se igrač suoči s izazovom ugovora s kojim rješava svoju i egzistenciju svoje obitelji. Tražit ćemo najbolje rješenje i igrača koji će svakako biti prava konkurencija Elezu i Šofrancu.

Mitrovićev primjer

Ali, Mitrovićev transfer je pozitivan primjer kako se kroz igranje u »Rijeci« može stići do unosnog ugovora u velikom klubu?

– To nam već u nekoliko prijelaznih rokova služi kao argument kod dovođenja igrača. Mi smo dovodili u prijašnjim prijelaznim rokovima igrače koji možda platežno ili po svojem renomeu nisu u našem rangu, ali su vidjeli kako se ovdje radi i kako se s jednim pravim radom napreduje i onda rade veliki izlazni transferi.

Mislite li da se uskoro može ponoviti ponuda poput »Bešiktašove« za Mitrovića?

– Puno se priča i razgovara na raznim stranama, ali naš cilj je da ovo bude zadnji izlazni transfer ove zime. Morala bi se stvarno dogoditi iracionalna ponuda da netko ode.

Sigurno odlaze Handžić i Ikić?

– To je specifična situacija. S Ikićem ćemo kroz nekoliko dana riješiti situaciju, a s Harisom ćemo vjerujem uskoro uspjeti pronaći rješenje na obostrano zadovoljstvo. Dogovorili smo se da ostanu na produženom odmoru.

Kakvoga napadača dovodite?

– Pokretljiviju špicu, igrača poput Romana Bezjaka.

Tomasov i Elez

Imate mogućnost otkup ugovora Josipa Eleza od »Lazija«?

– To je opcija koju možemo iskoristiti do kraja travnja. Imamo dovoljno vremena, a u planu je otkup njegova ugovora.

»Al Nassr« još uvijek nije otkupio ugovor Marina Tomasova?

– Imaju do kraja trećega mjeseca vremena da odluče hoće li ga otkupiti ili ne. Tomasov do ljeta sigurno ostaje u Saudijskoj Arabiji, a ako ne otkupe njegov ugovor vratit će u »Rijeku«.

Slovenski branič Gregor Balažic »pobjegao« vam je u Rusiju?

– Balažic je bio jedan od igrača koje smo pratili. Sedam do deset dana prije nego što je Mitrović otišao u »Bešiktaš« potpisao je izdašni ugovor u Rusiji. Možda će nam trebati koji dan duže za dovođenje stopera jer ne bi htjeli pogriješiti.

Potraga se dakle kreće otprilike u tom smjeru?

– Mora biti pravi igrač! Mislim da je Balažic igrač koji je mogao ući u »Rijekin« dres. Imamo visoke kriterije i moramo naći prije svega nekoga tko karakterom zaslužuje odjenuti »Rijekin« dres.

U »Dinamovu« okruženju su slavodobitno dočekali vijesti o Mitrovićevoj prodaji?

– Na kraju će se veseliti onaj tko će odraditi bolji posao na i van terena. Ne zamaram se s našim konkurentima, gledamo sebe, pokušavamo reagirati racionalno, a da nam momčad bude što jača – rekao je Mance.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka