Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 25° 1
Sutra: 18° 19° 12
21. svibnja 2018.
Zamjenik sportskog direktora ''Rijeke''

Ivan Mance o nastavku prijelaznog roka: 'Cilj je zadržati ostatak momčadi i dovesti dva pojačanja'

Foto D. Škomrlj
Foto D. Škomrlj
Autor:
Objavljeno: 7. siječanj 2017. u 22:01 2017-01-07T22:01:47+01:00

RIJEKA Negdje istodobno s Mitrovićevim odlaskom u Istanbul iz Dubaija se na Kvarner vratila riječka delegacija sastavljena od vodećih klupskih ljudi. Zamjenik sportskoga direktora »bijelih«, Ivan Mance, vodio je, naravno, uz »šefa« Srećka Juričića i predsjednika Damira Miškovića, osjetljivu operaciju koja je donijela drugi rekordan utržak u klupsku blagajnu od prodaje jednog igrača.

– Transfer Mitrovića je za nas završena priča – započeo je Mance. – Transfer je veliki za pojmove HNL-a, ali i za »Rijeku«. Zadovoljni smo s odštetnim iznosom, a Mitroviću želimo još puno veći transfer iz »Bešiktaša« pa da »Rijeka« dodatno zaradi.

Navijači očekuju brzu reakciju, dovođenje provjereno kvalitetnog stopera koji će popuniti »rupu« Mitrovićevim odlaskom?

– Imamo nekoliko opcija. Pregovoramo, razgovaramo... Nije na zimu lako reagirati, jer nema puno slobodnih igrača. Morat ćemo nešto uložiti i ja očekujem da ćemo u idućih sedam, do deset dana imati riješenje. Trenutno su Elez i Šofranac naši prvi stoperi, riječ je o kvalitetnim igračima. Dakle, situacija nije alarmantna, ali sigurno je da ćemo reagirati.

Sudeći po nekom ustaljenom običaju, dovodit će se igrač koji će se u rekordnom roku adaptirati na novu sredinu?

– Nećemo gatati i puno lupati, dovest ćemo provjereno kvalitetnog igrača koji će moći odmah ući u konkurenciju za igranje.

Emir Spahić sigurno nije taj?

– Ne!

Paralelno s potragom za stoperom, traži se i najmanje još jedan napadač?

– U Hrvatskoj se prijelazni rok otvara malo kasnije nego u ostatku Europe. Vjerujem da ćemo u prvom tjednu priprema imati neka riješenja. Radimo na tome.

Do polaska u Portugal ekipa bi trebala biti posložena?

– Mislim da ćemo ranije zatvoriti obje pozicije.

Moraju li navijači strijepiti od još nekog odlaska bitnih igrača »šampionske Rijeke«?

– Neka naši navijači budu mirni. Uvijek se mogu dogoditi neke ekstra lude ponude, ali nama je stvarno cilj zadržati sve igrače koji su na okupu i pridodati pojačanja vrijedna ostanka na vrhu ljestvice – rekao je Mance.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka