Profesionalac od granita

Ima li Kek problema s kapetanom? Knežević napravio glupost, ali ipak zaslužuje pljesak

Orlando Rivetti

Snimio Sergej DRECHSLER

Snimio Sergej DRECHSLER

Znaju se pravila ponašanja u klubu, na terenu, u svlačionici i izvan nje. Važi za sve, od najmlađeg do najstarijeg. I za mene, kaže Kek



Darijo Knežević ima u nogama 111 utakmica Serie A (Livorno i Juventus), u dresu Rijeke debitirao je 21. rujna 2002. godine kod Zlatka Kranjčara protiv Cibalije (2:1). Kantridi se vratio na Miškovićev i Juričićev poziv i tako otvorio vrata stvaranju nove europske Rijeke.


Dugo se borio s bolešću, dijagnosticiran mu je napad citomegalovirusa, nakon čega se ne bi vratio ni Beckenbauer…


Upornošću je uspio, ali teret godina bio je pretežak, počele su ga napadati ozljede. A time i nervoza.




Matjaž Kek često je hvalio kapetana, profesionalca od granita, koji je navodno izazvao incident na treningu. Knežević i Močinić nisu imali isti pogled na stanje duha. Ima li to Kek problema s kapetanom?


– Ni s kim nemam problema! Znaju se pravila ponašanja u klubu, na terenu, u svlačionici i izvan nje. Važi za sve, od najmlađeg do najstarijeg. I za mene! Rijeka želi biti pravi klub.


Dakle, što je bilo?


– Neke trzavice između igrača, ali volim kada se malo zakrvi. Jer to znači da nisu od kamena, da razmišljaju i žele se nametnuti. Mogu kazati da je posljednjih tjedana bilo »veselih« startova. Ozljede su nakon bolesti napale Kneževića. Nije lako u tim godinama se vraćati. Klub mu je izašao u susret sto posto, Knežević je to zaslužio. Sve je stvar dogovora. Iznad svega i svih nas je, međutim, interes momčadi, dakle kluba. Uvijek će biti dok  se mene bude pitalo – rekao je Matjaž Kek.


Od goranskog brda odvaljen Knežević postao je talac nervoze. Izgubio je kontrolu na jednom treningu, ušao u sukob sa suigračem. Napravio glupost za tako ozbiljna profesionalca, ali zaslužio je pljesak na odlasku. Previše je dao klubu da bi jedna mrlja mogla zasjeniti karijeru. Obožavali su ga Mišković, Juričić i Kek… Još uvijek, ali…