Špijunska misija

Igor Bišćan je bio u Aberdeenu, ali zanima ga samo večerašnji sudar protiv Slaven Belupa

Denis Frančišković

Renato Pilipović i Igor Bišćan/Foto PIXSELL

Renato Pilipović i Igor Bišćan/Foto PIXSELL

Što sam vidio u Aberdeenu? I previše... Ali sad nas zanima samo Belupo, isključivo ćemo se koncentrirati samo na njega - ustvrdio je Bišćan i u te dvije škrte riječi ipak puno rekao. Rijeku po svemu sudeći čeka jako zahtjevna prepreka na putu u play-off



RIJEKA Igor Bišćan osobno je svjedočio prolazu Aberdeena u treće pretkolo Europske lige čime su Škoti opet izborili dvije runde obračuna s »bijelima«. Ona posljednja na Otoku bit će vezana za nokaut. Ostaje pitanje za koga, za sastav Dereka McInnesa ili Igora Bišćana? I jesu li Riječani spremni uzvratiti trećoj škotskoj momčadi svih vremena za bolno ispadanje prije četiri godine.


Premiership počinje danas, a Aberdeen na premijeri sutra čeka domaći sudar s Heartsom. Iza Rijeke već su dva prvenstvena kola i utakmica Superkupa. No, Škoti iza sebe imaju dva ogleda s Gruzijcima…


Bišćan je jučer s momčadi odradio uobičajenu analizu protivnika, ovaj put Slaven Belupa nakon čega je uslijedio večernji trening.




– Što sam vidio u Aberdeenu? I previše… Ali sad nas zanima samo Belupo, isključivo ćemo se koncentrirati samo na njega – ustvrdio je Bišćan i u te dvije škrte riječi ipak puno rekao.


Rijeku po svemu sudeći čeka jako zahtjevna prepreka na putu u play-off, tipična otočka momčad koja sve gradi na igri s puno motorike, dugim loptama i kontrama, brzim krilima i – agresiji. No, i Rijeka koja ima dvostruko skuplju momčad sigurno ima odgovor. Bišćan i struka moraju odrediti koji je to najbolji recept za eliminaciju tvrdog suparnika.


Po Bišćanu, dva poraza Belupa ne smiju zavarati. Izgubili su od Osijeka i Dinama, sada igraju protiv Rijeke pa im dolazi Hajduk. Uistinu raspored koji ne mogu poželjeti niti najbolje hrvatske momčadi.


– Bit ću kratak, čeka nas nezgodna utakmica protiv momčadi koja nije imala sreće sa ždrijebom. Koprivničanci su imali stvarno nezgodan raspored, izgubili od Osijeka i Dinama i sada mi moramo još jednom potvrditi da je taj raspored uistinu težak. Računamo na pobjedu i nastavak pozitivnog niza.


OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU