Branič Rijeke

IVAN TOMEČAK: U svim finalima Kupa Hrvatske osvojio sam trofej, a pritom sam zabio Dinamu!

Denis Frančišković

Ivan Tomečak/V. KARUZA

Ivan Tomečak/V. KARUZA

Nadam se da ćemo nastaviti tako, ali ovo je sad nešto sasvim drugo. Nova i jedna utakmica. I to jako teška. Dinamo se vjerojatno i malo štedio za nju, cilj im je dvostruka kruna. No, mislim da imamo dovoljno kvalitete i učinit ćemo sve da pomrsimo planove »modrima« - kaže Rijekin brzanac na boku.



RIJEKA Nogometaši Rijeke u subotnjoj kišnoj večeri na oproštaju od Rujevice u srazu s Lokomotivom ostvarili su ovosezonske ciljeve. Drugo mjesto i europska ulaznica za kolovoz je u džepu, a kao nagrada momčadi i Igoru Bišćanu u srijedu ostaje finala Kupa u Puli. Ne treba posebno naglašavati što bi značilo osvajanje Rabuzinovog sunca. Vrate li se »bijeli« s trofejom na Kvarner bit će to još jedna sezona iz snova. Poglavito kada se zna koliko je turbulencija donijelo ovo prvenstvo i u kakvoj situaciji je Bišćan održao momčad u vrhu hrvatskog nogometa. Odnosi se to poglavito na odlazak trofejnog Matjaža Keka, ali i izgubljene kemije na relaciji trener – igrači, nakon čega je (ne)poželjni Bišćan iz »prorešetane« momčadi izvukao maksimum.


Rijeka je zadržala sjajan domaći rezultatski kontinuitet i ostala do kraja na oba kolosijeka… Istina, gorčinu je donijelo rano ispadanje iz Europe, ali kad sve odvagne čak i apotekarski, Rijeka je na dobitku, posebice na planu promocije mladih.


Ogled s »lokosima« nije bio za pamćenje, Rijeka je nakon dominantnog prvog poluvremena u nastavku potonula, posebice na planu trke i organizacije igre prema naprijed. No, pišu su tri boda…




I ovaj put Bišćan je malo izmiješao karte, s Kvržićem i Tomečakom učvrstio bokove, a s Capanom na poziciji zadnjeg veznog poprilično profitirao, Luka je bio jako dobar u obrambenim zadacima. Murić se vratio u udarnu postavu, a kad igra takav talent blizu optimuma vidljivo je koliko su opasni njegovi ubačaji iz kuta i udarci iz daljine. U konačnici jedan njegov bljesak za treći ovosezonski pogodak donio je »bijelima« i pobjedu.


– Hvala Bogu, skupio sam prije kraja i taj jedan nastup. Nadao sam se više, ali… Protiv Lokomotive nije bilo lako, ali najvažnija su bila tri boda i potvrda drugog mjesta. Mislim da se čak nismo niti previše potrošili i da ćemo u srijedu dati maksimum – kaže Ivan Tomečak.


Lokomotiva brzo odlazi u povijest, već jučer na Rujevice su počele pripreme za »operaciju Pula«. »Modri« slove kao favoriti, što bi Rijeci možda mogao biti signal da »otpusti kočnice«… Naravno, ne toliko da otvoreno »jurne u provaliju«.


– Dosad sam u svim finalima koja sam igrao u Kupu Hrvatske osvojio trofej. Nadam se da ćemo nastaviti tako. Istina, već sam i zabio Dinamu u finalu Kupa, ali ovo je sad nešto sasvim drugo. Nova i jedna utakmica. I to jako teška. Dinamo se vjerojatno i malo štedio za nju, cilj im je dvostruka kruna. No, mislim da imamo dovoljno kvalitete i učinit ćemo sve da pomrsimo planove »modrima« – kaže Rijekin brzanac na boku.



OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU