Branič Rijeke

IVAN TOMEČAK: Poraz od Dinama nije previše narušio ozračje, ne znam što bih rekao o kažnjenim igračima

Denis Frančišković

Ivan Tomečak/Foto Arhiva NL

Ivan Tomečak/Foto Arhiva NL

Nijedan poraz nije dobrodošao. Pogotovo takav od 0:5 na domaćem travnjaku. No, i pobjede i porazi su sastavni dio ovog čime se bavimo. Nekad je možda bolje i tako »nastradati« pa se onda dobro posložiti u glavi. Iako je poraz uvijek bolan nije to narušilo previše atmosferu. Dečki su kvalitetne osobe - rekao je Tomečak



RIJEKA  Nogometaši Rijeke reprezentativnu stanku iskoristili su za mini pripremni ciklus u Sloveniji. Odmakli su se »bijeli« od u posljednje vrijeme stresne Rujevice, a svjetla reflektora prepustili srebrnoj reprezentaciji svijeta. Očekivan potez u trenutku kad momčadi ne ide dobro, kad su zaredali loši rezultati i kad se traži nova sinergija i zamašnjak za dalje. Koliko god situacija ne izgleda bajno, još se puno toga može popraviti do kraja godine. I Božić dočekati u bitno drugačijem raspoloženju…


– Mini stanku smo iskoristili da malo posložimo glave i da se pripremimo za sve ono što nas čeka u ovih mjesec dana. Cilj je do kraja godine osvojiti što više bodova. Kvalitetno smo odradili stanku, a mogu reći da je bilo dosta zahtjevno – kaže Ivan Tomečak, desni bek Riječana koji s obzirom na probleme na lijevoj strani mora prinudno »krpati« poziciju lijevog beka. – Pohvatali smo neke nove zahtjeve igre i vjerujem da ćemo to dobro prezentirati u budućim utakmicama. Team building? Ma, radili smo stvarno na svim segmentima. Na terenu želimo stvarno biti bolji i konkurentniji za pozicije u gornjem domu.


Visok poraz od Dinama poprilično je odjeknuo s obzirom da je Rijeka posljednjih godina izgradila gard momčadi koja ne prima puno golova. Koliko je to narušilo atmosferu?




– Nijedan poraz nije dobrodošao. Pogotovo takav od 0:5 na domaćem travnjaku. No, i pobjede i porazi su sastavni dio ovog čime se bavimo. Nekad je možda bolje i tako »nastradati« pa se onda dobro posložiti u glavi. Iako je poraz uvijek bolan nije to narušilo previše atmosferu. Dečki su kvalitetne osobe, događa se to i puno jačim momčadima i iz svega ćemo pokušati izađi jači. Želja sviju nas je vratiti onu prepoznatljivost momčadi koju je Rijeka imala dugi niz godina – dodaje Ivan.


U cijeloj situaciji nemoguće je ne spomenuti i klupsku odluku po kojoj se više ne računa na Punčeca, Mamića i Šimića, dok je suspendirani Kvržić opet priključen treninzima.


– Ne znam stvarno što bi rekao na tu temu. Tako je klub odlučio i nemam nikakv poseban komentar na to – kaže Tomečak čiju momčad u sljedeća dva kola čekaju dva gostovanja, kod Intera i Hajduka.


OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU