Presica uoči Osijeka

IGOR BIŠĆAN: Želimo biti opasniji nego protiv Dinama, ali Osječani više nisu ista ekipa

Portal Novilist.hr

Igor Bišćan/Foto Arhiva NL

Igor Bišćan/Foto Arhiva NL

Vjerojatno ćemo imati više mogućnost za ugroziti njihov gol nego protiv Dinama. Ali, nadao sam se da ćemo biti opasniji i u Gorici i u Splitu pa se to nije pokazalo na terenu - rekao je Bišćan i najavio da će Alexander Gorgon i Ivan Tomečak biti u kadru za utakmicu u Gradskom vrtu, ali je upitno koliko će vremena eventualno provesti na travnjaku.



RIJEKA Trener Igor Bišćan i veznjak Tibor Halilović obratili su se na Rujevici novinarima uoči gostovanja u osječkom Gradskom vrtu koje je na rasporedu ove srijede.


Jako teško i zahtjevno gostovanja protiv ekipe koja se bori za drugo mjesto i Europu i ekipa koja je promjenila svoj način igre otkada se promjenio trener. Specifična utakmica jer nismo s njima igrali otkada ih vodi novi trener. Moramo biti jako dobri ako mislimo uzeti bodove u Osijeku – započeo je trener “bijelih”.


Zoran Kvržić ne može igrati, je li Escoval prva opcija?




– On je jedna od opcija. Vidjet ćemo još, jer nešto smo probali iako je teško raditi po ovom vremenu s obzirom na to da puše jaki vjetar. Ima još nekih varijanti, nešto ćemo složiti.


Protiv Osijeka ste jako dobro igrali ove sezone, posebno pamtljiva je pobjeda 1:2, bila je to možda jedna od vaših najboljih utakmica ove sezone?


– Volio bih da se to ponovi, iako nismo ni mi, a oni ista ekipa od tada. Sigurno da ta utakmica donosi određenu dozu samopouzdanja iako svaka utakmica je priča za sebe pa to neće značiti mnogo. Oni su od tada promjenili trenera, ako se ne varam pobijedili su sve na svojem terenu, a posebno vrijedna pobjeda je ona nad Dinamom kojega su nadigrali i to je jedna stvar koju treba respektirati. Moramo se pripremiti na veliki borbu. Čvrsti su u bloku, defanzivno su kompaktni i teški za probiti, a imaju i nekoliko opasnih pojedinaca prema naprijed poput Marića, Pilja… Imaju dobro izbalansiranu kvalitetu, uvjerljivo su pobijedili Lokomotivu na gostovanju. 


Vjerojatno ćete se odlučiti na drugačiji pristup nego protiv Dinama?


– Vjerojatno ćemo imati više mogućnost za ugroziti njihov gol nego protiv Dinama. Ali, nadao sam se da ćemo biti opasniji i u Gorici i u Splitu pa se to nije pokazalo na terenu. Sve ovisi od utakmice do utakmice. Naravno da nam je želja biti opasniji po njihov gol nego što je to bilo protiv Dinama – rekao je Bišćan i najavio da će Alexander Gorgon i Ivan Tomečak biti u kadru za utakmicu u Gradskom vrtu, ali je upitno koliko će vremena eventualno provesti na travnjaku.