Prvi intervju nakon slavlja

IGOR BIŠĆAN: Predsjednik Mišković je nevjerojatan. Nosi cijeli klub!

Portal Novilist.hr

Igor Bišćan/Foto Arhiva NL

Igor Bišćan/Foto Arhiva NL

Neću biti preskroman, realan sam: napravili smo nešto posebno. U onom trenutku kada sam preuzeo momčad u onom stanju malotko je vjerovao u ovo. Ali desilo. A tajna je bila i ostala: rad. I zajedništvo u momčadi i cijelom klubu - rekao je Bišćan za 24sata.



RIJEKA Igor Bišćan dao je za 24sata prvi intervju nakon osvajanja Kupa Hrvatske za kormilom Rijeke. Izdvojili smo neke zanimljive detalje:


– A ne mogu to za sebe reći. Ali da me ide, ide me! Ima tu i sreće, normalno. Pravi klubovi u pravo vrijeme – počinje Bišćan razgovor za 24sata dan nakon senzacionalnog trijumfa u Puli.


Bišćan, Tomečak, Pavičić, Halilović, Capan, Mamić… Purgeri su srušili Dinamo.




– Ne znam ima li simbolike, ali jesmo svi prošli kroz Dinamo i sigurno je ostavio pozitivnog traga. Respekt prema poslu i klub za koji nastupamo. Sad smo u Rijeci i, ako ikako budemo mogli, opet ćemo ih pobijediti.


Za koga su navijali frendovi Mikić, Silvio Marić, Šokota…?


– Bili su na tekmi, kažu da se jesu čudno osjećali! Ali ipak im je najviše bilo im je drago; zbog mene.


Gdje ste slavili? S igračima, s Miškovićem, s obitelji…?


– Svi skupa u jednom riječkom pubu. Proslava je bila u skladu s važnošću osvojenog trofeja – smije se Bišćan.


U sedam i pol mjeseci Rijeku ste u HNL-u s petog mjesta vratili u Europu i to na poziciju br. 2 koja donosi dva tjedna tj. mjesec dana više priprema u odnosu na treće ili četvrto mjesto, a onda još i sezonu napravili trofejnom, dakle: doslovno povijesnom. Kako?


– Neću biti preskroman, realan sam: napravili smo nešto posebno. U onom trenutku kada sam preuzeo momčad u onom stanju malotko je vjerovao u ovo. Ali desilo. A tajna je bila i ostala: rad. I zajedništvo u momčadi i cijelom klubu.


Abnormalno puno ozljeda je bilo. Jeste li gdje pogriješili u zimskim pripremama?


– To i dan-danas analiziramo. Nismo sigurni. Mislim da su peh i promjena u načinu rada dio uzroka. Pojačani intenzitet rada vjerojatno jest imao određene posljedice. Uz teške terene u prvih nekoliko proljetnih kola možda malo previše opterećenja jest učinilo svoje. Ali unatoč svemu, sezona nam je fantastična!


Je li je moguće da ste prvi puta bili na Korzu?


– Istina.


Navijači su na Drosini bili fantastični. Jeste li u ovih 7.5 mjeseci razgovarali s ikim od njih?


– Jesam. Bili smo na jednom kraćem razgovoru. Dosta pozitivnome, ali problemi se nisu do kraja riješili što svi mogu vidjeti. Na Drosini se vidjelo kolika je razlika kad imamo takvo navijanje ili ne.


Predsjednik Mišković nepopravljivi optimist, a trener Bišćan nepopravljivi realist. Ispada odlična kombinacija.


– Je. I procjena nas obojice i uspješnost te kombinacije. Predsjednik je nevjerojatan. Nosi cijeli klub!


“Moramo se dobro pripremiti za prijelazni rok”. To ste izjavili 15 minuta nakon osvojenog Kupa. Svjesni ste da Uprava jedva čeka prave ponude i da vas vjerojatno čeka ‘sve ispočetka’?


– A je, uvijek je ista priča u ovo doba godine. Ali svi želimo da Rijeka bude bolja nego ove sezone i napravit ćemo sve da tako bude bez obzira na prijelazni rok. To smo se već dogovorili i prema tome idemo.


Zato što je dvoznamenkasti broj bodova zaostatka za Dinamom u ligi… Ipak malo previše?


– U jednom prijelaznom roku to ne možemo stići, ali možemo i trebamo smanjiti razliku.


Mikić nam je rekao u intervjuu da ste ga zvali u Rijeku, sa 39 godina…


– Jesam i bio samo 100% ozbiljan, ali on je bio još odlučniji u odbijanju. Rekao mi je: “Bilo bi smiješno da dovodiš svog kuma od skoro 40 godina”. I tu sam zašutio. A sigurno je još mogao igrati.


Zašto ne idete na finale Liverpool-Tottenham u Madrid?


– Zato što sam ranije odgovorio odlazak na odmor s obitelji, a nema šanse da taj dogovor pregazim – rekao je između ostaloga Bišćan za 24sata.