Nevoljeni trener

IGOR BIŠĆAN: Od prvoga dana ja i moj stožer nismo dobrodošli u Rijeci, a Mišković je želio da ostanem

Portal Novilist.hr

Igor Bišćan/Foto Arhiva NL

Igor Bišćan/Foto Arhiva NL

Što god općenito uradio nije bilo dobro i dovoljno. Žao mi je što je tako bilo, ali u konačnici takav je život trener. Shvatio sam da nema smisla ići dalje jer ne postoje uvjeti, odnosno okruženje da se može dobro raditi - rekao je Bišćan za SN



RIJEKA Igor Bišćan, novi izbornik mlade reprezentacije i bivši trener Rijeke, u velikom intervjuu za Sportske novosti potvrdio je da ga je Marijan Kustić, bliski suradnik Damira Miškovića u HNS-u, nagovorio da preuzme mladu reprezentaciju, kao i da je prethodno odbio ponudu Osijeka jer se nije vidio u novom klupskom projektu. Osvrnuo se i na svoju riječku epizodu, a posebno trenutak kada je bilo jasno da se bliži kraj njegovoj riječkoj epizodi.


– Moram reći da je Damir Mišković bio pozitivan do posljednjeg trenutka. Mišković je želio da ostanem, ali kada je uvidio da sam prelomio i neću promijeniti odluku shvatio je da nema smisla inzistirati. Imali smo dobru suradnju. OK, imali smo i neke jasne dogovore oko momčadi koji se iz ovih ili onih razloga nisu ostvarili. No, razumijem njegovu poziciju, poteškoće s kojima se hrabro nosi i sve to u interesu NK Rijeke – govorio je između ostaloga Bišćan i osvrnuo se na atmosferu, nepovjerenje dijela navijača zbog čega je tvrdi i odstupio.


– Bilo je dosta ljudi koji su bili pozitivni prema nama. No, jednostavno se osjećalo u zraku atmosfera, od prvoga dana, da nismo dobrodošli. Taj negativni stav bio je opipljiv, kao što je i u medijima bilo stalne zadrške. Što god općenito uradio nije bilo dobro i dovoljno. Žao mi je što je tako bilo, ali u konačnici takav je život trener. Shvatio sam da nema smisla ići dalje jer ne postoje uvjeti, odnosno okruženje da se može dobro raditi. Shvatio sam da će za klub biti najbolje da odstupim. Od prvoga dana nisam, ili možemo reći, nismo, kao stručni stožer, prihvaćeni u Rijeci – kazao je bivši trener Rijeke za SN.