Pitanje odgovornosti

IGOR BIŠĆAN: Nisam ja izgubio na Poljudu, svi smo izgubili utakmicu

Marko Cvijanović

Igor Bišćan/Foto Arhiva NL

Igor Bišćan/Foto Arhiva NL

 Nisam toliko fokusiran na sebe! Možda ćemo do kraja prvenstva neku utakmicu izgubiti još gore! Ne daj Bože, ali sve je moguće! - kaže trener Rijeke



RIJEKA Igoru Bišćanu pao je kamen sa srca. U kontekstu sramotnog poraza od Hajduka na Poljudu zaprešićka pobjeda nad Interom došla je kao melem na ranu. Sutrašnji prvenstveni susret protiv »fenjeraša« Rudeša dočekuje se u puno boljem ozračju.


– Igramo protiv Rudeša, svi znate situaciju na ljestvici, očekivanja su vrlo jednostavna. Računamo na tri boda, ali oprezni smo unatoč toj velikoj bodovnoj razlici između Rijeke i Rudeša. Uostalom, Rudeš je bio tvrd orah svim momčadima u posljednjim utakmicama. Ako analiziramo njihove rezultate i igre, moći ćemo se uvjeriti da moramo biti maksimalno ozbiljni. Imamo probleme koji nam dodatno otežavaju pripremu utakmice, pritom prije svega mislim na to da igramo treću utakmicu u sedam dana, što je nezgodno. Moramo biti jako ozbiljni u pripremi i tijekom same utakmice da bismo ispunili cilj – kaže Bišćan, koji je puno rasterećeniji poslije plasmana u finale Kupa.


– Laknulo je svima. Imali smo velika očekivanja da ćemo ostvariti plasman u finale, naravno da je postojao mali strah da se nakon utakmice u Splitu produži kriza. Ne bi baš bilo dobro da smo izgubili od Intera, koji smo toliko puta ove sezone pobijedili! Na moje zadovoljstvo, dečki su reagirali kao što smo očekivali i sada smo Kup stavili sa strane. U razdoblju do finala koncentrirat ćemo se na prvenstvo koje nam je jako bitno. Sigurno da će nam biti lakše boriti se za drugo mjesto nakon što smo se plasirali u finale Kupa.




Otežavajuća je okolnost da neki igrači igraju ispod objektivnih mogućnosti, više od svih Maxwell Acosty.


– Formu igrača komentiram u njihovu prisustvu, a ne javno i zato ne želim nikoga kritizirati. Dovoljno je reći da Acosty može bolje, ali, kao što sam rekao poslije poraza od Hajduka, svi možemo bolje. Teško je izdvajati igrače, Acosty igra dobro onoliko koliko dobro igraju igrači oko njega. Svi od njega očekujemo više, jer je on igrač koji bi svojom kvalitetom trebao češće raditi razliku. Ušao je u razdoblje tijekom kojega je igrao više nego inače, ne znam je li ušao u krizu ili je samo umoran. Nadam se da nije u krizi.


Bišćan je stoički podnio opravdane kritike poslije poljudske pljuske, pritom se ne zamara mišlju da bi taj poraz od Hajduka mogao obilježiti njegov opus za kormilom riječkoga prvoligaša.


– Mislim da se malo previše vraćamo na mene. Nisam ja izgubio na Poljudu, svi smo izgubili utakmicu. Nisam toliko fokusiran na sebe! Možda ćemo do kraja prvenstva neku utakmicu izgubiti još gore! Ne daj Bože, ali sve je moguće! Čovjek se treba maksimalno truditi, svoj posao treba raditi najbolje što zna, a što će se događati, na puno stvari ne mogu utjecati – zaključio je Bišćan.