Odjeci iz Maksimira

IGOR BIŠĆAN: Nakon drugoga gola više nismo imali snage napraviti probleme Dinamu

Portal Novilist.hr

Igor Bišćan/Foto D. LOVROVIĆ

Igor Bišćan/Foto D. LOVROVIĆ

Dinamo je bio bolji i to moramo priznati, ali nemam što zamjeriti svojim dečkima s obzirom na situaciju. Pružili su sve od sebe, odigrali su čvrsto s karakterom. Ništa, trebamo zaboraviti ovu utakmici i krenuti dalje - rekao je trener Rijeke.



ZAGREB Trener Rijeke Igor Bišćan zvučao je prilično pomirljivo nakon poraza u Maksimiru, prvoga riječkog od Dinama ove sezone.


– Zaslužena pobjeda Dinama, čestitam im na tome – započeo je trener “bijelih”. – Da smo uspjeli na poluvrijeme otići s vodstvom možda bi uspjeli unervoziti Dinamo pa bi bili bliže bodu ili bodovima. Na kraju nismo više imali snage poslije drugog gola da napravimo probleme. Dinamo je bio bolji i to moramo priznati, ali nemam što zamjeriti svojim dečkima s obzirom na situaciju. Pružili su sve od sebe, odigrali su čvrsto s karakterom. Ništa, trebamo zaboraviti ovu utakmici i krenuti dalje.


Nakon vodećeg gola ste se zatvorili i povukli?




– S tim planom došli, dakle svjesni da ćemo morati biti u bloku i u podređenom poožaju. To smo dosta dobro radili. Znali smo da ćemo biti pod pritiskom i da neće biti lako braniti sve pokušaje ako nećemo biti maksimalno koncentrirani. Malo smo prelagano primili izjednačujući gol, a onda je bilo teško do kraja izdržati protiv ovakvog Dinama.


Još jedno kolo pa slijedi stanka?


– Pred nama je jako bitna utakmica protiv Osijeka. Bit će jako teško jer smo izgubili nekoliko igrača za tu utakmicu, ali i dobili smo neke. Ukoliko ponovimo ovaj pristup i želju imamo se čemu nadati. 


Osijek je puno važnija utakmica za poziciju broj dva?


– Utakmica koja slijedi je utakmica za izravan plasman, ti bodovi duplo vrijede. Stoji, čeka nas važna utakmica.


Možemo li u početnom sastavu očekivati nekog oporavljenika?


– Teško. Većina su duže vremena izvan terena, čak i da se oporave ne bi bili u stanju nakon nekoliko treninga ponijeti ritam. Možda netko od njih bude u konkurenciji i to je pozitivno – poručio je Bišćan. 


Nenad Bjelica zadovoljno je kimnuo glavom na konstataciju da se njegova momčad vratila u utakmicu i ponovo pokazala karakter.


– Nismo prvi put pokazali karakter, ova momčad je nekoliko puta nakon dobivenog gola pobijedila. Uspjeli smo realizirati prilike koje smo stvorili. Zadovoljan sam zbog toga. Mogu svojoj momčadi prigovoriti jedino ulazak u utakmicu, nedostajalo je i malo agresivnosti, ali sve ostalo bilo je odlično. Ova pobjeda nam donosi mir, imamo 17 bodova više od druge Rijeke. Naša prednost je ogromna u bodovnom smislu, ali i kako mi izgledamo i to nam daje pravo da kažemo da smo skoro pred ciljem – rekao je trener Dinama.